Levante järjesti Real Madridille kauden seuraavan shokin, kun se haki pisteet Santiago Bernabéulta maalein 2-1 (lue otteluraportti). Levanten hyvä vire ei tosin tule yllätyksenä, sillä sarjassa seitsemänneksi noussut joukkue on tehnyt erinomaista työtä valmentajansa Paco Lópezin alaisuudessa.

Siitä lähtien, kun López nousi Levanten valmentajaksi viime maaliskuussa, ainoastaan Barcelona on kerännyt La Ligassa enemmän pisteitä kuin Levante. Barcakin on Levantea kyseisellä ajanjaksolla vain kaksi pistettä edellä. Real Betisillä on tosin mahdollisuus nousta vielä Levanten ohi sunnuntaina, kun se isännöi Real Valladolidia.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Equipos que han logrado más puntos en Primera desde la llegada de Paco López al Levante (28ª jornada de la última Liga):
39 Barça
37 Levante
36 Madrid
35 Betis

Realin kukistaminen on uusi sulka Paco Lópezin hattuun, sillä vain harva valmentaja voinee ylpeillä saavutuksella, että on voittanut sekä Barcelonan että Real Madridin ensimmäisessä ottelussaan. Barcan Levante kaatoi viime toukokuussa.

51-vuotiaasta Paco Lópezista kuultaneen vielä paljon. López valmentaa ensimmäistä vuottaan pääsarjatasolla, mutta hän on jo nyt 12 voitollaan Levanten pääsarjahistorian toiseksi voitokkain valmentaja (jaetulla sijalla kahden muun kanssa). Lópezin ura Levanten puikoissa on tosin kestänyt vain 20 ottelua, kun verrokit tarvitsivat 12 voittoon lähes kaksinkertaisen määrän pelejä.

Pedro Martin

@pedritonumeros
20 partidos de Paco López como entrenador de Primera:
12 victorias, 2 empates y 6 derrotas.

Entrenadores con más victorias con el Levante en Primera:
28 Juan Ignacio Martínez (76 partidos)
12 Luis García (38 partidos)
12 Caparrós (38 partidos)
12 Paco López (20 partidos)