Atléticoon kesällä Villarrealista palannut Rodrigo on poikkeuksellinen jalkapalloilija niin taidoiltaan kuin olemukseltaan.

Espanjan A-maajoukkuepelaajasta odotetaan Sergio Busquetsin korvaajaa, kun Barcelonan keskikenttäpelaaja jättää maajoukkueen taakseen. Rodrigo on hyvin samantapainen pelaaja Busquetsin kanssa ja nuorukainen on saanut osakseen huomattavasti kehuja.

Rodrigo on kenttien ulkopuolella hyvin kummallinen näky ammattilaisjalkapalloilussa. Keskikenttäpelaajalla ei ole sosiaalisia medioita, hienoja autoja tai kallista asuntoa, vaikka palkka edellyttäisi kaikkiin mukavuuksiin.

Marca vieraili Castellónin yliopistossa, jossa Rodrigo opiskelee nykyäänkin. Lehti jututti yliopistolla Rodrigon kavereita.

– Ihmiset eivät meinanneet uskoa silmiään, kun pääsarjassa pelaava Rodri jatkoi yliopiston kampuksella asumista. Siihen kuitenkin tottui nopeasti. Hän jakoi kaikki tilat ihmisten kanssa. Hän tykkäsi viettää aikaa muiden opiskelijoiden kanssa sohvalla. Tietenkin tuntui oudolta nähdä hänet siellä pesemässä pyykkiä tai pelaamassa pingistä, Rodrigon kaveri totesi lehdelle.

Rodrigo ei muun muassa uusinut heikossa kunnossa ollutta puhelintaan tai hankkinut hienoa autoaan viime lukukaudella, joka oli samalla viimeinen Villarrealissa vietetty vuosi.

– Hänellä on kännykkä, joka on puoliksi rikki, mutta hänen mielestään se toimii vielä. Hänellä oli myös pitkään autonaan käytetty Opel Corsa, jonka hän osti saatuaan ajokortin. Villarreal ohjeisti häntä hankkimaan turvallisemman auton Madridin ja Castellónin välisille matkoilleen, mutta Rodrigo kieltäytyi.

– Rodrigo ei ymmärtänyt sitä, miksi autoihin pitää laittaa valtavia summia rahaa. Hän kertoi minulle kerran, miten hänen joukkuetoverinsa ovat hulluina autoihin. Rodrigolle tärkeintä on se, että auto menee eteenpäin. Se on siinä. Ei hän tarvitse muuta.