Barcelona on nyt virallisesti topparijahdissa. Asian vahvisti seuran puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu (lue tästä).

Kysymys kuuluu: ketä Barcelona aikoo yrittää? Ajaxista on jo ilmoitettu, että Barcelonan tiettävästi tavoittelema Matthis de Ligt ei lähde kesken kauden (lue Ajax-leirin lausunto tästä). Mundo Deportivo puolestaan luetteli mahdollisiksi vaihtoehdoiksi Zenitin Branislav Ivanovicin, Getafen Djené Dakonamin ja Athletic Bilbaon Unai Núñezin (lue tästä).

Yllä mainitusta kolmikosta Núñez on kaikkein nuorin (21-vuotias), mutta samalla ehkä myös kaikkein potentiaalisin. Nuorukainen ei ole vielä debytoinut Espanjan A-maajoukkueessa, mutta hän oli muun muassa MM-leirityksessä mukana.

Núñezin tilanne on sikäli mielenkiintoinen, että Athleticissa hän ei kuulu päävalmentaja Eduardo Berizzon suunnitelmiin. Núñez on päässyt tällä kaudella pelaamaan vasta yhdessä ottelussa.

Núñezilla on kuitenkin taskussaan pitkä sopimus (kesään 2023 asti) ja sopimuksessa on 30 miljoonan ulosostopykälä. Se on melko paljon topparista, joka on koko uransa aikana pelannut vasta 34 La Liga -ottelua. Toisaalta se ei välttämättä ole paljon nykymarkkinoilla, joilla pelaajien hinnat ovat jatkuvasti nousussa.

Nyt madridilaislehti Marca kertoo, että vaikka Barcelona päätyisi topparijahdissaan Núñeziin, pelaajan saaminen ei ole ihan yksinkertaista. Barcelonan lisäksi nuoren puolustajan perässä kun ovat Real Sociedad ja Espanyol.

[readmore from=Barcelona]

Etenkin Real Sociedadin kannalta Núñezin nappaaminen Athleticista olisi mielenkiintoinen näpäytys. Viime talvelta muistetaan kauppa, jossa Athletic nappasi Real Soiedadista Iñigo Martínezin vastoin La Realin tahtoa.

Martínez on muuten toinen niistä toppareista, joita Berizzo on peluuttanut ennen Núñezia. Se toinen on kivessyövästä toipunut Yeray Álvarez. Ja silloin kun jompaakumpaa on lepuutettu, Berizzo on peluuttanut mieluummin Peru Nolaskoainia kuin Núñezia.