Barcelona suunnittelee pelaajahankinnan tekemistä tammikuun siirtoikkunan aikana.

Asiasta ovat tämän päivän aikana uutisoineet useat katalaaniviestimet. Kohteena olisi nimenomaan toppari. Barcelonalla kun on tällä hetkellä riveissään vain kaksi tervettä keskuspuolustajaa.

Samuel Umitin sairausloman pituudesta ei ole tietoa, mutta hänen pelätään olevan jopa vuodenvaihteeseen asti sivussa. Thomas Vermaelen taas loukkaantui maaottelutauolla ja hän on sivussa arviolta kuusi viikkoa.

Nyt Mundo Deportivo on listannut kolme mahdollista vaihtoehtoa, joita Barcelona voisi harkita tammihankintana.

Ensimmäisenä lehti heittää ilmoille nimen Branislav Ivanovic. Helmikuussa 35 vuotta täyttävä serbi olisi ainakin kokenut vaihtoehto. Mies voisi olla myös saatavilla melko edullisesti, sillä korkean iän lisäksi Ivanovicin sopimus Zenitin kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

Toinen vaihtoehto olisi MD:n mukaan Getafen Djené Dakonam. 26-vuotias togolainen olisi todennäköisesti huomattavasti kalliimpi kuin Ivanovic. Toisaalta Djené voisi onnistuessaan olla Barcelonalle pidempiaikaisempikin investointi.

[readmore from=Barcelona]

Kolmantena MD:n listalla on Athletic Bilbaon Unai Núñez. 21-vuotias nuorukainen on pelannut vasta 37 ottelua Athleticin edustusjoukkueessa, eikä hän kuulu päävalmentaja Eduardo Berizzon suunnitelmiin. Tällä kaudella vastuuta on tullut vasta yhdessä ottelussa. Potentiaalia Núñezissa sinänsä on. Hän kuului Espanjan MM-leiritykseen, muttei lopulta mahtunut kisajoukkueeseen.

MD:n mukaan muita mahdollisia vaihtoehtoja voisivat olla Benedikt Höwedes, Adil Rami, José Fonte, Pedro Geromel, Vedran Corluka, Neven Subotic ja Holger Badstuber. Mielenkiintoinen jokerikortti olisi Javier Mascherano. 34-vuotias argentiinalainen siirtyi Barcelonasta Kiinaan viime talvena. Hänen sopimuksensa umpeutuu reilun vuoden kuluttua ja hän tuntisi jo valmiiksi Barcelonan pelitavan ja koko seuraympäristön.