Real Madridin entinen päävalmentaja Bernd Schuster kehottaa seuraa pysymään rauhallisena tammikuun siirtoikkunassa, vaikka joukkue kärsii pahimmasta maalipulastaan sitten vuoden 1985.

Madrid on jäänyt maaleitta nyt neljässä peräkkäisessä kilpailullisessa ottelussa. Joukkueen viimeisin maali tuli 1-0-voitossa Espanyolia vastaan La Liigassa 22. syyskuuta.

Cristiano Ronaldon siirto Juventukseen herätti kysymyksiä madridilaisten kyvykkyydestä hyökkäyspäässä. Karim Benzema teki viisi maalia ensimmäisessä neljässä pelissään, mutta on jäänyt maaleitta nyt jo seitsemässä peräkkäisessä ottelussa. Gareth Balen ruuti on ollut märkää neljässä sarjapelissä ja kesällä seuraan palannut Mariano Díaz on onnistunut maalinteossa vain kerran.

Schusterin mukaan Real Madridin olisi vaikeaa hankkia selkeä vahvistus hyökkäykseen kesken kauden, sillä huippuhyökkääjillä ei ole tapana jättää seurojaan tammikuussa.

– Minä en hankkisi ketään talven siirtoikkunassa, jos halutaan tuoda sisään tähti tai joku joka voi kehittää joukkuettasi. Uskon, että jos seura päästää sellaisen pelaajan lähtemään, niin se johtuu siitä, että hänellä ei ole kaikki hyvin, kommentoi Schuster Marcalle.

– Tammikuussa siirtminen ilman kunnon rytmiä on erittäin hankalaa. Kukaan ei päästä hyökkääjäänsä lähtemään helpolla, jos hän on tehnyt 20 maalia.

– Ronaldo ei taannut pelkästään maaleja. Vastustajat muuttivat alitajuisesti pelaamistaan, kun hän oli vastassa.

– Välillä puuttuu johtaja. Madridilla ei ollut sellaista Moskovassa (0-1-tappio Mestarien liigassa TsSKA:lle, ja se paistoi läpi.