Jorge Sampaolin pesti Argentiinan A-maajoukkueen peräsimessä oli lopulta varsin epäonnistunut.

Luotsi valmensi maajoukkuetta reilun vuoden verran. Argentiina varmisti MM-kisapaikkansa viimeisellä karsintakierroksella oltuaan pakkovoiton edessä.

MM-kisat päättyivät Ranskan käsittelyssä neljännesvälierissä, eikä MM-kisojen lohkovaihe herättänyt kunnioitusta. Lohkovaiheessa Islanti nappasi Argentiinalta tasapelin, Kroatia kaatoi Sampaolin miehistön luvuin 3-0 ja Argentiina nappasi kisojen ainoan voittonsa loppuhetkien maalilla Nigeriaa vastaan.

Sampaoli sai potkut Argentiinan maajoukkueen peräsimestä kisojen jälkeen. Valmentaja kertoi Marcan haastattelussa siitä, miten erityistä Lionel Messin valmentaminen oli.

– Oli uskomatonta valmentaa Messiä. Erityisesti nähdä miten motivoitunut hän oli ja kuinka paljon hän kärsi, kun emme voittaneet. Historian paras pelaaja oli äärimmäisen motivoitunut alaisuudessani. Leo kärsi enemmän kuin kukaan muu, Sampaoli paljasti.

– Sinulla on maailman paras pelaaja alaisuudessasi, joka aiheuttaa automaattisesti vaatimustason nousun korkeimmalle tasolle. Meidän muidenkin pitäisi olla hänen tasollaan. Joskus olemme, joskus emme. Ja siinä taistelussa olimme kaikki päivät. Kun sinulla on Messi, se pakottaa siihen, ettemme voi pettää häntä, kun pitäisi voittaa.