La Ligassa pelaavan Rayon kotistadion Estadio de Vallecas on huonossa kunnossa. Madridin kaupunki sulki stadionin elokuun lopussa kunnostaakseen sitä turvallisuusriskien vuoksi.

Stadionilla on konkreettinen romahtamisvaara. Madridin kaupunki kunnosti stadionia ja avasi sen syyskuun kolmannella viikolla katsojille. Stadionilla on pelattu alkaneella kaudella kolme ottelua. Athletic-ottelu jäi väliin korjaamistöiden vuoksi.

Stadion ei ole läpäissyt kuuteen vuoteen turvallisuustestejä, mutta Rayo on silti saanut pelata siellä vuosien saatossa.

Madridin kaupunki omistaa Rayon kotistadionin. Rayon mukaan kaupunki petti lupauksensa stadionin kunnostamiseen liittyen. Rayon seurapresidentin Martín Presan mukaan seuran ainoa vaihtoehto on ostaa stadion itselleen.

– Rayoa ei voi syyttää mistään, ei todellakaan. Rayo ei ole tehnyt sopimuksia rakennusmiesten kanssa. Rayo ei ole osallistunut kunnostamisprosessiin mitenkään, joten emme voi olla vastuussa niiden onnistumisesta tai epäonnistumisesta. Kaupunki on vastuussa kaikesta, he omistavat tämän stadionin, Presa kommentoi.

– Ainoa ja ideaalein vaihtoehto on ostaa tämä stadion seuralle. Katsokaa vaikka niitä seurojen omistamia stadioneita, joita on korjattu viime aikoina. Betisin Villamarín, Huescan stadion.. siellä kaikki tapahtui nopeasti ja tehtiin kunnolla.