Päävalmentaja Luis Enrique on valinnut 23 pelaajan maajoukkueen Espanjan lokakuun otteluihin.

”Uusina” pelaajina mukaan kutsuttiin Barcelonasta Borussia Dortmundissa lainalla pelaava Paco Alcácer, Real Betisin Marc Bartra, Atlético Madridin Koke ja Atléticosta Wolverhamptonissa lainalla pelaava Jonny Castro.

Alcácerilla on kokemusta maajoukkueesta, mutta viimeisimmän ottelunsa hän pelasi keväällä 2016. Nyt kausi on alkanut niin hyvin Saksassa, että Alcácer pudotti Atléticon Diego Costan ulos joukkueesta.

Bartralla on niin ikään aiempaa maajoukkuekokemusta, mutta viimeisin ottelu on vuoden takaa. Koke palaa nyt maajoukkueeseen ensimmäistä kertaa MM-kisojen jälkeen. Castro taas on kokonaan uusi kasvo A-maajoukkuetasolla.

Costan lisäksi rannalle jäi isoimmista nimistä Jordi Alba. Espanjalaismedian tietojen mukaan kyse ei ole siitä, etteikö Alban taso riittäisi. Alban ja Enriquen välillä vain on niin suuria erimielisyyksiä, että Alban pudottaminen on periaatekysymys. Kaksikon erimielisyydet alkoivat Enriquen Barcelona-aikakaudella.

Alban ja Costan lisäksi joukkueesta jäivät sivuun loukkaantuneet Dani Carvajal, Isco ja Sergi Roberto.

Espanja kohtaa ensin harjoitusottelussa Walesin ja sen jälkeen Nations Leaguen ottelussa Englannin.

Espanjan maajoukkueryhmä

Maalivahdit
Kepa Arrizabalaga (Chelsea), Pau López (Real Betis), David de Gea (Manchester United

Puolustajat
José Gayá (Valencia), Marcos Alonso (Chelsea), Raúl Albiol (Napoli), Nacho (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Marc Bartra (Real Betis), César Azpilicueta (Chelsea), Jonny (Wolverhampton)

Keskikenttäpelaajat
Sergio Busquets (Barcelona), Rodri (Atlético Madrid), Koke (Atlético Madrid), Dani Ceballos (Real Madrid), Thiago Alcántara (Bayern München), Saúl Ñíguez (Atlético Madrid)

Hyökkääjät
Marco Asensio (Real Madrid), Álvaro Morata (Chelsea), Rodrigo (Valencia), Suso (AC Milan), Iago Aspas (Celta Vigo), Paco Alcácer (Borussia Dortmund)