Barcelonaa mitataan tänään oikein kunnolla, kun Mestarien liigassa pelataan loppuun lohkovaiheen toinen kierros.

Barcelona nimittäin pelaa illalla Wembleyllä Tottenhamia vastaan. Avauskierroksen jälkeen Barcelona on kolmessa pisteessä ja Spurs nollakerhossa. Jos Barcelona pelin voittaa, ottaa se jo melko merkittävän harppauksen kohti jatkopelejä.

Ihan helppoa iltapuhdetta ei voi Barcelonalle luvata. Kriisistäkin on jo puhuttu, kun joukkue on tahkonnut kolme viimeisintä otteluaan ilman voittoa. Pistemenetykset ovat tapahtuneet Gironaa, Leganésia ja Athletic Bilbaoa vastaan. Ei siis mitään varsinaisia jättiläisiä.

Toisaalta Barcelonan tämäniltaista urakkaa helpottaa se, että Tottenham kärsii todellisesta avainpelaajien loukkaantumissumasta. Sivussa ovat varmuudella Serge Aurier, Vincent Janssen, Dele Alli, Jan Vertonghen, Mousa Dembélé ja Christian Eriksen. Voi myös olla, että maalia joutuu vartioimaan varamies Paulo Gazzaniga.

Spurs siis joutuu peliin ilman parasta toppariaan, kahta parasta pelintekijäänsä ja kenties parasta rikkovaa keskikenttäpelaajaansa. Lisäksi saattaa puuttua selkeä ykkösmaalivahti. Tällainen poissaolojen lista ei voi olla näkymättä.

Barcelonan poissaololista on huomattavasti lyhyempi. Samuel Umtiti on pelikiellossa ja loukkaantuneen. Myös Sergi Roberto on sairastuvalla. Umtitin poissaolo toki kirpaisee, mutta ei läheskään niin paljon kuin vastapuolella.

Lähtöasetelma ottelulle on vähintäänkin mielenkiintoinen. Barcelonan olisi voitettava ihan jo siitä syystä, että joukkue pääsisi irti voitottomasta putkesta. Spurs taas alkaa olla jo pakkovoiton edessä lohkotilanteen vuoksi. Internazionale todennäköisesti voittaa lohkon toisessa pelissä PSV:n, jolloin italialaiset nousisivat kuuteen pisteeseen. Jos myös Barcelona nousee kuuteen pinnaan ja Spurs jää yhä nollille, jatkoon meneminen vaikeutuu oleellisesti.

Tänään on La Liga -joukkueista tulessa myös Atlético Madrid, joka isännöi Club Bruggea. Lähtökohtaisesti Atlético on ottelussa ylivoimainen ennakkosuosikki. Ensimmäisellä ottelukierroksella Atleti kaatoi Monacon vieraissa 2-1 ja Club Brugge hävisi Borussia Dortmundille 0-1.

Mestarien liiga 3.10.

Lokomotiv Moskova-Schalke klo 19.55
PSG-Belgradin Punainen Tähti klo 19.55
Atlético Madrid-Club Brugge klo 22
Borussia Dortmund-Monaco klo 22
Porto-Galatasaray klo 22
Napoli-Liverpool klo 22
PSV-Internazionale klo 22
Tottenham-Barcelona klo 22