Mestarien liigassa pelataan tänään tiistaina ja huomenna keskiviikkona lohkovaiheen toinen kierros.

La Liga -joukkueista Real Madrid ja Valencia ovat tulessa tänään. Real pelaa vieraissa TsSKA Moskovaa vastaan, ja Valencia pelaa Old Traffordilla Manchester Unitedin vieraana.

Real Madrid on avauskierroksen jälkeen lohko G:ssä hyvissä asemissa. Joukkue kaatoi ennakkoon pahimman vastustajansa AS Roman puhtaasti 3-0. Juuri nyt näyttää siltä, että Real laskettelee helpohkosti jatkoon. Tänään pelataan kuitenkin Realin kannalta ottelu, jota ei saisi hävitä ja jossa kakkosketjun pitäisi loistaa.

Realilta on sivussa kovan luokan nelikko: Gareth Bale, Isco, Marcelo ja Sergio Ramos. Siinä on jotakuinkin kolme kovinta hyökkäyspään uhkaa ja kapteeni. Kun vielä lasketaan mukaan kesällä Juventukseen siirtynyt Cristiano Ronaldo, niin nyt on kakkosketjun noustava esiin.

Perspektiivin vuoksi on syytä nostaa esiin tämä fakta. Real on kuluvan kauden seitsemässä La Liga -ottelussa tehnyt yhteensä 12 maalia. Näistä Bale, Ramos ja Isco ovat tehneet yhteensä puolet. Lisäksi Bale on syöttänyt kaksi maalia ja Isco yhden. Marcelo taas on luonut eniten maalipaikkoja. Mestarien liigassa (yhden ottelun otos) Bale ja Isco ovat yhdessä tehneet kaksi Realin kolmesta maalista. Lisäksi Isco on luonut eniten maalipaikkoja.

José Mourinhon potkut lähestyvät?

Old Traffordilla nähdään niin ikään mielenkiintoinen ottelu. Manchester United on oikeastaan koko alkukauden ollut otsikoissa. On puhuttu Unitedin heikoista peliesityksistä, on puhuttu José Mourinhon ja Paul Pogban tulehtuneista väleistä, milloin mistäkin.

Fakta on se, että Man United on pelannut nyt kaikki kilpailut mukaan lukien kolme ottelua putkeen ilman voittoa. Eivätkä vastustajat ole olleet mitään kärkijoukkueita, vaan Wolverhampton, Derby ja West Ham. United putosi jo Liigacupista ja Valioliigassa joukkue on valahtanut sijalle kymmenen.

Valencian kausi on toisaalta edennyt vähän samanlaista reittiä. Viime kaudella meni vielä lujaa, ja kesällä seura investoi valtavan määrän rahaa pelaajahankintoihin. Alkukausi on kuitenkin mennyt aivan vihkoon. Joukkue raapi kauden ensimmäisen voittonsa viime viikonloppuna ja kipusi sijalle 14.

Valencia on tehnyt seitsemässä La Liga -ottelussa ainoastaan viisi maalia – vähiten koko sarjassa. Siinä siis haastetta riittämiin tämän illan ottelua ajatellen. Jos ketsuppipullo tänään aukeaa ja Valencia Man Unitedin kaataa, Mourinhon palli voi alkaa toden teolla heilua.

Mestarien liiga 2.10.

Hoffenheim-Manchester City klo 19.55
Juventus-Young Boys klo 19.55
AEK-Benfica klo 22
AS Roma-Viktoria Plzen klo 22
Bayern München-Ajax klo 22
TsSKA Moskova-Real Madrid klo 22
Lyon-Šah’tar Donetsk klo 22
Manchester United-Valencia klo 22