Viime kauden päätteeksi Espanjan pääsarjaan noussut SD Huesca onnistui sunnuntaina saalistamaan seurahistoriansa ensimmäisen La Liga -pisteen kotikentällään. Kauden kolmannessa kotipelissä vastaan asettui Girona, ja pisteet pantiin jakoon maalein 1-1.

Pienellä, 7 600 katsojaa vetävällä El Alcoraz -stadionilla pelaava Huesca oli hävinnyt aiemmat kotipelinsä Rayo Vallecanolle ja Real Sociedadille maalein 0-1. Kohti samaa tulosta oltiin menossa tänäänkin, kunnes Gonzalo Meleron rankkarimaali tasoitti loppunumeroiksi 1-1.

Meleron tasoitusmaali syntyi pelin 72. minuutilla. Se merkitsi samalla sitä, että Huesca otti nimiinsä kyseenalaisen La Liga -ennätyksen. Kotiyleisö sai nimittäin odottaa peräti 251 peliminuuttia ennen kuin se pääsi tuulettamaan omiensa tekemää maalia El Alcorazilla.

Aiempi ennätys, 250 minuuttia, oli Extremaduran nimissä.

Pedro Martin

@pedritonumeros
1-1 Huesca-Girona Minuto 71. Gol de penalti de Melero, que marca el primer gol del Huesca de Primera en El Alcoraz.

Equipos que tardaron más minutos de juego en marcar su primer gol en casa en Primera:
251 Huesca
250 Extremadura

Vierasjoukkue Gironan maali syntyi niin ikään rangaistuspotkusta. Maalin viimeisteli viikolla jatkosopimuksen Gironan kanssa solminut Cristhian Stuani. Osuma oli 31-vuotiaalle uruguaylaiselle jo kauden kuudes. Sillä hän on toisena La Ligan maalitilastossa Sevillan André Silvan jälkeen.

Stuani on ampunut La Ligassa nyt kaikkiaan 12 rangaistuspotkua, ja on upottanut pilkuistaan jokaisen. Vain kaksi muuta pelaajaa on onnistunut rankkareissa useammin epäonnistumatta kertaakaan.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Más penaltis marcados en la historia de Primera sin fallar ninguno:
15 Alfaro
14 Péternac
12 STUANI

Huesca hyvästeli tasapelipisteen myötä ainakin hetkeksi La Ligan jumbosijan. Sen takana vaanivat Levante ja Leganés hamuavat tosin lisäpisteitä vielä sunnuntain aikana.