Yksi kesän erikoisimmista pelaajasiirroista oli eittämättä se, että kaksinkertainen Mestarien liigan voittaja Marco Borriello päätti siirtyä jatkamaan uraansa Espanjan kolmannen sarjatason UD Ibizaan (lue uutinen). Seitsemän ottelua Italian A-maajoukkueessa pelannut Borriello debytoi Ibizan riveissä sunnuntaina 0-1 -tappiossa Badajozia vastaan, ja kertoi siirtonsa taustoista Gazzetta dello Sportin haastattelussa.

– Tiedän, että seuravalintaani on pidetty ironisena, mutta ei se minua haittaa. Kritisoijien pitäisi tuntea tämän paikan ja minun välinen vahva suhde. Rakastan jalkapalloa, ja suhtaudun siihen vakavasti ja ammattimaisesti. Samalla kuitenkin haluan antaa tälle saarelle takaisin siitä, mitä se on minulle antanut, Borriello lupaa.

UD Ibiza on perustettu vasta kolme vuotta sitten, mutta seuralla on kunnianhimoiset tavoitteet. Toistaiseksi Ibiza tunnetaan kuitenkin lähinnä bilesaarena eikä jalkapallon tyyssijana.

– Ibiza merkitsee ihmisille diskoja, hauskanpitoa ja helppoja naisia. Minun haasteeni on kuitenkin viedä Ibiza mahdollisimman pitkälle, aina La Ligaan asti, Borriello täräyttää.

– Seurapomo otti minuun yhteyttä juuri kun ajattelin muuttaa New Yorkiin, josta ostin uuden talon. Haaveilen siitä, että seuran hymniä soittaisivat maailman parhaat DJ:t, jotka soittavat täällä vähän väliä. Haluan antaa saarelle sen ainoan asian, mikä siltä vielä puuttuu: urheilullisen nähtävyyden.

– Jotain suurta tulee tapahtumaan täällä. Ibiza on maaginen paikka ja pian täällä on myös vahva joukkue. Silloin Ibizasta tulee Euroopan Los Angeles.

– Kuka ikinä Ibizalle tuleekaan, hän haluaa jäädä tänne asumaan. Tähän saareen kannattaa tutustua. Minäkin asun kaukana diskoteekeistä luonnon keskellä.

Mafia riisti Borriellon isän hengen, kun poika oli 11-vuotias. Poika selvisi tragediasta jalkapallon avulla, ja vaikka pelaaja tunnetaankin huikentelevaisena naistenmiehenä, ei hän kadu mitään.

– Vuosien ajan ajattelin vain uraani ja hauskanpitoa. En kiellä sitä, mutta yksikään nainen ei ikinä häirinnyt jalkapalloon keskittymistäni. Nyt alan toivoa vakituista kumppania. Sekin liittyy Ibizaan ja siihen rauhan ja tyyneyden tunteeseen, joka minut valtasi, kun muutin tänne.

– Toivon, että löydän pian sopivan naisen, jonka kanssa saada lapsia. Olen ostanut taloja ympäri maailmaa, ja aina kun ostin yhden, kuvittelin asuvani siellä perheen kanssa.

– Olen uhrannut paljon, mutta olen tykännyt elämästäni. Minulla on ollut paljon naisia, olen pelannut suurisssa seuroissa ja nyt olen löytänyt tasapainon, Borriello päättää.

Lähde: Marca