Atlético Madridin keskikenttäpelaaja Saúl Ñíguez näyttää tarttuneen kaksin käsin kiinni mahdollisuuteen, joka Espanjan maajoukkueessa avautui Andrés Iniestan ja David Silvan jäätyä sivuun.

Saúl, 23, istui penkillä kesän MM-lopputurnauksessa Venäjällä, mutta keskikentän mentyä uusiksi hän onnistui maalinteossa molemmissa Nations League -voitoissa.

Espanjalaisen jalkapallon asiantuntija Guillem Balagué hehkuttaa BBC:n verkkosivuilla, että Saúlissa on kaikkea ja tämä pystyy pelaamaan jalkapalloa sekä Atléticon että Barcelonan tapaan.

– Meillä ei ole koskaan ollut tällaista keskikenttäpelaajaa. Viimeinkin ihmiset ovat ymmärtäneet lahjakkuuden, joka tällä miehellä on, Balagué toteaa.

– 18-vuotiaana häntä tarjottiin Evertoniin, ja he sanoivat ”ei”. 20-vuotiaana häntä tarjottiin Manchester Unitediin, ja he sanoivat ”ei”. Uskon, että parin seuraavan vuoden kuluttua me puhumme hänestä yhtenä Euroopan parhaista, ellei parhaana keskikenttäpelaajana, hän jatkaa.

– Hän pystyy pelaamaan (Diego) Simeonen tyylillä ilman palloa, laittaen joukkueet nopeasti paineen alle, mutta halutessaan myös Barcelonan tyylillä, nopeilla syötöillään. Tietenkin häneltä löytyy fysiikkaa nousta syvältä, kuten hän teki yhdessä maalissa Kroatiaa vastaan.