34-vuotias Carlos Tévez on yksi harvoista jalkapalloilijoista, joilla on ollut kunnia pelata uransa aikana sekä Cristiano Ronaldon että Lionel Messin kanssa. Ronaldon kanssa ”Carlitos” pelasi Manchester Unitedissa ja Messin kanssa Argentiinan maajoukkueessa.

Tévezillä on siis omiin kokemuksiin perustuva näkemys siitä, mikä erottaa kaksi supertähteä, jotka ovat jakaneet keskenään kymmenen viimeistä Ballon d’Oria. Hän kertoi kokemuksistaan Argentiinan San Isidrossa järjestetyssä keskustelutilaisuudessa.

– Sanon aina, että Messiä ei koskaan näkynyt kuntosalilla. En nähnyt Messin harjoittelevan pallon haltuunottoa tai sitä, miten hän karistaisi viisi vastustajaa niskastaan. Se onnistuu Messiltä luontaisesti, Tévez kuvailee Marcan mukaan.

– Näettehän itsekin: Aiemmin Messi ei vetänyt vapareita, mutta nyt hän ampuu niitä ja paukuttaa ne yläkulmaan. Se puolestaan onnistui harjoittelemalla.

Jos Messille kaikki on Tévezin mukaan luonnollista, on Cristiano Ronaldon suuruuden takana armottoman kova työ.

– Cristianon kanssa koin sen, kuinka hän vietti kaiket päivät kuntosalilla. Sen huomaavat takuulla kaikki naisetkin. Kuntosali on hänen pakkomielteensä. Jos treenit alkoivat aamuyhdeksältä ja menin paikalle kahdeksalta, Cristiano oli jo siellä. Jos menin puoli kahdeksalta, hän oli jo siellä.

– Kun Messi aloitteli uraansa, hän ei vilkaissutkaan kuntosaliin päin. Cristiano löytyi salilta aamulla, iltapäivällä ja illalla. Lionel vietti koko päivän pallon kanssa ja Cristiano veteli vapareita koko päivän.

– Cristiano harjoittelee ollakseen paras, ja Leolle se on luontaista. Se on hänen ominaisuutensa. Se on suurin ero, jonka näen planeetan kahden parhaan pelaajan välillä. Messi pelaa kuin eri lajia. Hän tekee, mitä tahtoo, ja milloin tahtoo, Tévez tiivistää.