Atlético Madrid julkaisi viime viikolla kuuluisan ”Olemme sanattomia” -twiittinsä, kun selvisi, että viime kaudella sekä maailmanmestaruuden että Eurooppa-liigan voittanut Antoine Griezmann ei mahtunut kolmen The Best -ehdokkaan joukkoon viime kauden parhaaksi pelaajaksi (lue uutinen).

Kun kansainvälinen jalkapallon pelaajayhdistys FIFPro julkisti maanantaina 55 ehdokasta viime kauden tähdistöjoukkueeseen (lue lisää), mahtui Griezmannkin sentään mukaan. Silti Atlético-leirissä saatiin tälläkin kertaa pettyä, sillä 25 000 äänestykseen osallistunutta ammattipelaajaa ei nostanut Atlétin slovenialaista maalivahtia Jan Oblakia viiden parhaan veräjänvartijan joukkoon.

Atlético Madrid ottikin jälleen Twitter-tilillään kantaa suojattinsa poisjättämiseen. ”Obi, Oblak, rakastan sua päivä päivältä enemmän”, twiitissä kirjoitettiin. Sanoman tueksi liitettiin tilasto, jonka mukaan Oblak päästi viime kaudella ottelua kohti paljon vähemmän maaleja kuin kukaan viidestä ehdolle päässeestä torjujasta.

Atlético de Madrid

@Atleti
Obi, Oblak, cada día te quiero más... 🎶🎶🎶🎶

bwin España

@bwin_es
Nominados al #TheBest - Media goles encajados 2017/2018

David de Gea - 0'76 ⚽
Ter Stegen - 0'81 ⚽
Gianluigi Buffon - 0'82 ⚽
Thibaut Courtois - 1'02 ⚽
Keylor Navas - 1'11 ⚽

🔥 JAN OBLAK - 0'57 ⚽ 🔥

#JanOblak | #AúpaAtleti

AS mainitsee Oblakin tason tueksi myös Transfermarkt-sivuston arviot pelaajien markkina-arvoista. Oblak on yhdessä David de Gean kanssa maailman arvokkain maalivahti 70 miljoonan euron markkina-arvollaan.

Oblakin sijaan viiden torjujan ehdokaslistalle pääsivät De Gea, Marc-André ter Stegen, Keylor Navas, Thibaut Courtois ja Gianluigi Buffon.