Walesin maajoukkueluotsin Ryan Giggsin mielestä Gareth Balen olisi pitänyt voittaa Euroopan jalkapalloliiton Uefan kauden parhaan maalin palkinto.

Real Madridia edustava Bale laukoi upean saksipotkumaalin Liverpoolin verkkoon Mestarien liigan loppuottelussa, mutta palkinto menikin miehen entiselle seurakaverille Cristiano Ronaldolle saksipotkuosumasta Juventusta vastaan.

– Garethin maali ei ollut yksi viime kauden parhaista, se oli paras. En oikeastaan voi uskoa sitä, että he vaivautuivat asettamaan muita maaleja ehdolle. Se oli voittaja, asia on niin yksinkertainen, Giggs kommentoi.

– Jos tekee tuollaisen maalin missä tahansa muussa pelissä, se olisi ollut yksi ehdokkaista, mutta hän teki sen Mestarien liigan loppuottelussa 1–1-tilanteessa. Mielestäni on vain yksi voittaja.

Balella on vielä mahdollisuus saada kunnianosoitus maalistaan, sillä osuma on ehdolla myös Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan Puskas-palkinnon saajaksi.

Muut ehdokkaat ovat Denis Tšeryšev, Lazaros Christodoulopoulos, Ronaldo, Giorgian De Arrascaeta, Riley McGree, Lionel Messi, Benjamin Pavard, Ricardo Quaresma ja Mohamed Salah.

FIFA

@FIFAcom
Finalists: FIFA #Puskas Award 🏆

⚽️ Bale
⚽️ Cheryshev
⚽️ Christodoulopoulos
⚽️ Ronaldo
⚽️ De Arrascaeta
⚽️ McGree
⚽️ Messi
⚽️ Pavard
⚽️ Quaresma
⚽️ Salah

#TheBest #FIFAFootballAwards

Lähteet: Goal, Telegraph