Barcelonan seurat saivat ainakin hetkeksi kaksoisjohdon La Ligassa, kun Espanyol otti täyden pistepotin kotiavauksessaan. Cornella-El Pratilla kaatui viime kauden nelonen Valencia maalein 2-0.

Espanyolin voitto oli hyvin ansaittu, sillä Valencia oli ottelussa oudon hampaaton. Jo avausjaksolla Espanyol oli lievästi niskan päällä, mutta toisella puoliajalla se meni kunnolla menojaan.

Pelin ensimmäisen maalin ampui kokenut Esteban Granero upeasta vapaapotkusta yläriman kautta maaliin. Pallo kimposi heti takaisin kentälle, ja tuomari antoi aluksi pelin jatkua, mutta videotarkistus osoitti pallon käyneen maalissa. Maali oli kolmas VAR-tarkistuksen jälkeen hyväksytty maali La Ligan kahdella ensimmäisellä kierroksella.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Otro gol legal que no habría subido al marcador, si no llega a ser por el VAR. Ya van tres en los 16 partidos que se han jugado hasta el momento en La Liga 2018-19.

Maalin syntyhetkellä ottelu oli vanhennut 63 minuuttia. Granero on tehnyt 15 La Liga -maalistaan neljä suorasta vapaapotkusta.

3 - Most direct free-kick goals & attempts in La Liga in 2018:

Lionel Messi 7/30
Enis Bardhi 3/3
ESTEBAN GRANERO 2/3

Pirate.

Valencia haki hyökkäykseensä lisää piristystä ottamalla kentälle Denis Cheryshevin ja Kevin Gameiron, mutta 68. minuutilla kotijoukkue iski jälleen. Leo Baptistao murtautui tekopaikkaan, ja vaikka maalivahti Neto tekikin Baptistaon aikeet tyhjiksi, nousi taustalta Borja Iglesias pamauttamaan pallon verkkoon.

Espanyol laukoi pelissä peräti yhdeksän kertaa kohti Valencian maalia – enemmän kuin yhdessäkään toisessa ottelussa Marcelinon valmennuskaudella.

9 - Valencia faced nine shots on target against Espanyol, more than in any other game with Marcelino Garcia Toral as manager (all competitions). Fall.