La Liga -kausi 2018-19 saa lähtölaukauksen perjantaina kahden ottelun voimin.

Kesän siirtomarkkinoilla on jälleen tehty lukuisia hankintoja. Listasimme mukaan heistä parhaat, joilla ei ole aiempaa kokemusta Espanjan pääsarjasta. Ostokset, jotka ovat pelanneet La Ligaa aiemmin, eivät siis ole mukana.

5. Joris Gnagnon, Sevilla

Sevilla joutui luopumaan kesän aikana Clement Lengletistä, kun FC Barcelona aktivoi hänen ulosostoklausuulinsa. Nuoren ranskalaistopparin tilalle hankittiin hyvin saman tyylisen taustan omaava Joris Gnagnon. 21-vuotias puolustaja ostettiin Rennesistä noin 15 miljoonalla eurolla. Hänellä on Lengletin tavoin taustaa Ranskan nuorisomaajoukkueista, mutta Gnagnon voi halutessaan valita myös Norsunluurannikon A-maajoukkueekseen. Kyseessä on erinomainen toppari, jolla on kaikki tarvittavat ominaisuudet menestyä jo ensimmäisellä kaudellaan Espanjassa, jonka lisäksi hänellä on potentiaalia nousta tulevaisuudessa joukkueen alakerran johtohahmoksi.

4. William Carvalho, Real Betis

William Carvalho on ollut Portugalin maajoukkueen mukana jo vuodesta 2013 alkaen ja hän oli isossa roolissa kesän MM-kisoissakin. Carvalho on pelannut lähes koko uransa kasvattajaseurassaan Sporting Lissabonissa vaikka huhujen mukaan perässä on ollut jo pitkään useita suurseuroja. Nyt lähtö lopulta tapahtui portugalilaisseuran kaoottisen tilanteen myötä, kun hänet hankittiin Benito Villamarínille Napoliin siirtyneen Fabián Ruizin tilalle reilulla 20 miljoonalla eurolla. Carvalholla on erinomaiset fyysiset ominaisuudet, hän on hyvä molempiin suuntiin ja myös syöttötaitoa löytyy, mikä on tärkeää Quique Setiénin ryhmässä. Ennakkoon erittäin hyvä vahvistus Real Betisin keskikentälle.

3. Jaime Mata, Getafe

Sana mielenkiintoinen kuvaa Jaime Mataa parhaiten. 29-vuotias hyökkääjä on pelannut lähes koko uransa Espanjan alasarjoissa, mutta viime kaudella hän puhkesi kukkaan. Espanjalaiskärki voitti La Liga 2:n maalikuninkuuden täysin ylivoimaisesti 33 maalilla. Matan osumat siivittivät Real Valladolidin lopulta sarjanousuun, mutta Getafe sai napattua hyökkääjän kesällä itselleen. Getafe on tehnyt kesällä myös muita hyviä hankintoja, joten jos joukkueen hyökkäyspelaaminen lähtee sujumaan hyvin, voidaan Matalta odottaa hyvää maalimäärää myös pääsarjassa.

2. Arthur, FC Barcelona

Barcelonan joukkueeseen on tullut kohtalaisen paljon muutoksia kesän aikana. Varsinkin keskikentän keskusta on uusiutunut paljon ja yksi uusista tulijoista on Arthur. Kyseiselle pelipaikalle on tullut myös Chilen maajoukkueen Arturo Vidal, mutta pidämme 21-vuotiasta brasilialaista mielenkiintoisempana tapauksena, sillä kaikki jalkapalloa seuraavat tietävät jo, millainen pelaaja Vidal on. Arthur on fantastinen syöttelijä, jonka lisäksi hänen peliälynsä on todella korkealla tasolla vaikka ikää ei ole vielä paljon. Kyseessä on Barcelonan pelityyliin täydellisesti sopiva hankinta, jolla on mahdollisuudet nousta katalonialaisseuran keskikentän uudeksi tähdeksi.

1. Thomas Lemar, Atlético Madrid

Thomas Lemarista tuli kesällä Atlético Madridin seurahistorian kallein hankinta, kun hänet ostettiin AS Monacosta 70 miljoonalla eurolla. Kyseessä on tuore maailmanmestari Ranskan maajoukkueesta, joka on osoittanut tasonsa jo nyt, mutta häneltä voi odottaa lisää vielä tulevaisuudessa. UEFA Super Cupin loppuottelussa huomattiin, että Lemar sopii Diego Simeonen vaativaan pelityyliin erinomaisesti. Hän teki paljon töitä, jonka lisäksi hän on todella vaarallinen pelaaja hyökkäyssuuntaan. 22-vuotias laitahyökkääjä voi nousta hyvinkin pian La Ligan suurimpien tähtien joukkoon.