Real Madridin keskikenttä on kokemassa mahdollisesti vielä keskiviikkona menetyksen, kun Mateo Kovacicin huhutaan olevan lähellä lainapestiä Chelseaan. Kroatialainen on ollut tyytymätön Madridissa saamaansa vastuuseen, ja lopulta Real antoi periksi.

AS kertoo, että lopulta itse valmentaja Julen Lopetegui ehdotti seurajohdolle New Yorkissa tiistaiaamuna Euroopan aikaan, että Kovacic päästettäisiin lähtemään. Lopeteguin kerrotaan turhautuneen Kovacicin asenteeseen.

Kovacicin ja Lopeteguin kerrotaan tavanneen toisensa 20. heinäkuuta Real Madridin harjoituskeskuksessa. Tuolloin Kovacic kertoi esimiehelleen ja myös joukkuetovereilleen, että hän haluaa lähteä joukkueesta. Seurasta kuitenkin ilmoitettiin Kovacicille, ettei häntä päästetä siirtymään. Saman vastauksen saivat kaikki seurat, jotka osoittivat kiinnostusta pelaajaa kohtaan.

Loman aikana Kovacicin siirtohalut kuitenkin kasvoivat ja palattuaan joukkueen harjoituksiin hän teki selväksi, että päätös pitää: hänet on päästettävä siirtymään.

Tällöin Lopetegui päätti ehdottaa esimiehilleen Kovacicin lainaamista. Kroatialainen oli todennut kahdenkeskisessä keskustelussa, että hän jäisi seuraan vain, jos hän saisi valmentajalta vakiopaikan avaukseen. Koska Lopetegui ei pystynyt tällaista takaamaan, luotsi päätti, ettei halua pukukoppiin pelaajaa, jonka asenne on tuo.

[readmore from=Kovacic-Mateo]

Kovacicin kerrotaan toivoneen seuralta pysyvää siirtoa, mutta hän tyytyy lainaankin paremman puutteessa.

Toisessa artikkelissaan AS nostaa esille kaksi mahdollista korvaajaa Kovacicin tontille. Hankinnan tarve on kaksin verroin suurempi, jos Luka Modricin Interiin lähtö sattuisikin toteutumaan.

Vaihtoehtoina keskikentälle tarjotaan Bayern Münchenin Thiagoa sekä Juventuksen Miralem Pjanicia. Thiagon uskotaan haikailevan paluuta Espanjaan, ja miehen hinnaksi arvellaan noin 60 miljoonaa euroa. Samaan aikaan Bayern on julkisesti ilmoittanut kaventavansa kokoonpanoaan.

Pjanicin hintalapun puolestaan arvellaan olevan vielä korkeampi, noin 80 miljoonaa euroa.