FC Barcelona tiedottaa kotisivuillaan päässeensä Evertonin kanssa sopimukseen ranskalaisen Lucas Dignen siirrosta. Barcelona saa Evertonilta siirtokorvauksena 20,2 miljoonaa euroa sekä 1,5 miljoonaa euroa mahdollisina menestykseen sidottuina bonuksina.

Vasen laitapuolustaja vietti Barcelonassa kaksi kautta, ja pelasi niiden aikana Barcan nutussa yhteensä 45 kilpailullista ottelua. Niistä 29 tapahtui sarjaotteluissa ja seitsemän Mestarien liigassa. Maalinteossa Digne onnistui kahdesti, kerran Espanjan Cupissa ja kerran Mestarien liigassa.

Henkilökohtaista menestystä tärkeämpää olivat kuitenkin Dignen saavuttamat pokaalit, ja niitä mahtui kahteen vuoteen neljä: kaksi cup-voittoa, yksi La Ligan mestaruus ja yksi Espanjan Supercupin voitto.

– Pukukopin jakaminen maailman parhaiden pelaajien kanssa on ollut uskomatonta, ja voin vain kiittää kaikkia. Pokaalien voittaminen täällä on ollut erityistä, mutta tuplamestaruus ja fanien kanssa juhliminen suorastaan uskomatonta, Digne hehkutti jäähyväisviestissään.

25-vuotias Digne on ollut mukana kaksissa arvokisoissa, mutta ei mahtunut Ranskan tämänkesäiseen maailmanmestarijoukkueeseen.