Jos nimi Loren Morón ei ole sinulle vielä järin tuttu, niin älä ole häpeissäsi. Ei se ollut kovin monelle muullekaan La Liga -seuraajalle ennen viime tammikuuta.

24-vuotias Morón ei ollut pelannut ainuttakaan ottelua edes toisella sarjatasolla Segundassa, kunnes kohtalo puuttui peliin tammikuun lopussa. Real Betisin loukkaantumistilanne ja Morónin vahva syksy Real Betisin kakkosjoukkueessa kolmannella sarjaportaalla johtivat näyttöpaikan saamiseen edustusjoukkueessa – ja sen hän totisesti käyttikin.

Toisen polven ammattijalkapalloilija teki kaksi maalia heti La Liga -debyytissään, ja kuuden pelatun ottelun jälkeen maalisaldo näytti jo kuutta kihausta. Tuhkimotarina oli valmis.

Kaikkiaan 15 kevätkauden ottelussa syntyi seitsemän maalia, ja taustat huomioiden oli täysin selvää, että nostaisimme Morónin myös kauden suurimpien yllättäjien listallemme (lue koko listaus täältä).

Palkinnoksi nopeasta läpimurrostaan Morón sai maanantaina Real Betisiltä vuoteen 2022 ulottuvan jatkosopimuksen. Real Betis sijoittui viime kaudella La Ligan kuudenneksi, ja osallistuu siten myös Eurooppa-liigaan.

[readmore from=Moron-Loren]

– Kyse on vasta kuukausista, enkä ole pelannut edustusjoukkueessa vielä edes vuotta. Se saa arvostamaan asioita, Morón kommentoi jatkosopimustaan Real Betisin kotisivuilla.

– En tiedä, missä kattoni on, enkä ajattele sitä. Tunnen oloni hyväksi. Kiitän siitä pelikavereitani, ja valmennusjohtoa minulle osoittamastaan luottamuksesta.

Málagalta lähtöisin oleva Morón liittyi Real Betsisin akatemiaan tammikuussa 2015.