Real Madridissa vuosina 2011-2016 pelannut ja yhä seuran palkkalistoilla oleva Fábio Coentrão sai maistaa sankaruutta. Pienestä kalastajakylästä kotoisin oleva portugalilainen osti viime vuonna perheensä yritykselle uuden merialuksen, jonka hän nimesi tyttärensä mukaan ”Vitoria Coentrãoksi”.

Nyt Vitoria Coentrão suoritti lyhyen elämänsä tärkeimmän tehtävän, kun se pelasti torstain vastaisena yönä 15 sardiinien kalastajaa hukkumasta. Kalastajien oma alus ”Cristo e Companheiro” alkoi vajota 18 kilometrin päässä rannikolta, ja kokeneen puolustajan alus saapui pelastustehtäviin. Kaikki kalamiehet saatiin kyytiin ja pelastusoperaatio oli täydellinen menestys. Vitoria Coentrãon kapteenina toimi Fabio Coentrãon veli.

30-vuotiaalla laitapuolustajalla on vielä vuosi sopimusta Real Madridin kanssa jäljellä, mutta jatkosta ei ole tarkempaa tietoa. Real Madrid ei Coentrãolle enää käyttöä löydä, mutta ei miestä oikein myydyksikään saada.

Coentrão vietti kauden 2015-2016 lainalla Monacossa ja viime kauden Sporting Lissabonissa. MM-kisoista hän kieltäytyi ”raskaan kauden takia”.