Jos joku sattui seuraamaan keskiviikkona vähän tarkemmin harjoituspelien tuloksia, saattoi silmille pompata hieman yllättävmpi nimi maalintekijälistalla ottelussa Sparta Rotterdam-Maccabi Haifa. Hollantilaisille verkkoa heilutti 1-1 -tasapelissä nimittäin Real Madridissa aikoinana flopannut Royston Drenthe.

167-senttinen hollantilaislaituri ehti jo lopettaa uransa pari vuotta sitten. Tuolloin hän ilmoitti alkavansa tehdä rap-musiikkia. Heinäkuun alussa Drenthe kuitenkin pyörsi lopettamispäätöksensä ja teki sopimuksen Sparta Rotterdamiin. Näin hänestä tuli myös Huuhkajien puolustajan Janne Sakselan joukkuetoveri.

Vuonna 2007 Drenthe valittiin alle 21-vuotiaiden EM-kisojen parhaaksi pelaajaksi, ja samana kesänä hän sai myös unelmasopimuksen Real Madridiin, vain 20-vuotiaana. Drenthen tarina oli kuitenkin klassinen ”liian paljon liian varhain”, ja kolmen Real-kauden aikana tilille tuli vain 46 sarjapeliä, joissa syntyi kaksi maalia. Myöhemmin Drenthe edusti vielä muun muassa Evertonia ja Readingia, mutta uran kohokohdaksi jäivät Santiago Bernabéulla vietetyt vuodet.

Nyt Drenthe jutteli El Largueron radiohaastattelussa elämästään ja tulevaisuudensuunnitelmistaan – sekä tietysti siitä, mikä aikoinaan meni pieleen.

– Olen todella onnellinen siitä, että pelaan taas jalkapalloa. Pelaan Sparta Rotterdamissa, joka on periaatteessa omalla takapihallani, Drenthe toteaa.

– Fyysisesti olen vahva kuin espanjalainen härkä. Tein yhden vuoden sopimuksen, mutta toivottavasti vuosia on lisääkin.

Drenthe kertoo, että hänestä on tehnyt kypsemmän sama, mikä monia muitakin miehiä kasvattaa: isyys.

– Olin ennen liian nuori enkä tajunnut liikeasioista mitään. Nyt olen isä enkä voi tehdä samoja typeryyksiä kuin tein ennen. Yhdeksänvuotias tyttäreni seuraa, mitä teen.

– Musiikkia teen edelleen. Harjoittelen aamuisin ja teen musiikkia iltapäivällä.

Hollantilainen myöntää, ettei ollut valmis Real Madrid -sopimuksen tuomaan supertähteyteen.

– Olin hyvin nuori. Minulla ei ollut papereista aavistustakaan ja kaikki pystyivät huijaamaan minua. Esimerkiksi liikeidea, johon panin rahaa. Allekirjoitin tuosta vain.

[readmore from=Drenthe-Royston]

– Monet lähestyivät minua kuuluisuuteni takia ja hylkäsivät minut sitten. Vuoden 2012 jälkeen (toim. huom. kun Drenthe lähti lopullisesti Real Madridista suuntanaan Alania Vladikavkaziin) oli helppo nähdä, kuka halusi pysyä rinnallani ja kuka häipyi.

Drenthe kertoo, että hän suunnittelee seuraavaksi ravintolan avaamista Madridiin. Onpa hän edelleen myös yhteyksissä kolmen entisen Real-pelikaverinsa kanssa.

– Pidän yhteyttä vain Sergio Ramosiin, Marceloon ja Karim Benzemaan.

Lähde: AS