Luis Enrique otti torstaina virallisesti ohjat Espanjan maajoukkueessa, kun hänet esiteltiin uutena päävalmentajana Espanjan jalkapalloliiton päämajassa.

Entinen Barcelonan luotsi siirtyy puikkoihin pettymykseen päättyneen MM-lopputurnauksen jälkeen. Päävalmentaja Julen Lopetegui sai potkut kaksi päivää ennen turnauksen alkamista, ja tilapäisluotsi Fernando Hierron alaisuudessa joukkueen taival päättyi jo neljännesvälierissä.

Enriqueltä kysyttiin välittömästi, millainen hänen valmennustyylistään tulee maajoukkueessa.

– Olen erittäin läheinen pelaajien kanssa. Se on yksi asioista, joista pidän eniten. Pelaajilla on taipumus yksilölliseen visioon, ja minun visioni on kollektiivinen. Tulee asioita, joista olemme samaa mieltä, ja toisista emme ole. Minun tavoitteeni on tehdä pelaajien elämästä helpompaa. Meillä on mahtavia pelaajia, jotka antavat meille toivoa tulevaisuutta varten ja jotka voivat vahingoittaa vastustajia paljon pallon ollessa jalassamme, entinen huippupelaaja kertoo.

AS USA

@English_AS
Luis Enrique unveiled as Spain coach: "There won’t be a revolution but an evolution." en.as.com/en/2018/07/19/…

Enriquen mukaan Espanjan pelitapaa voidaan kehittää. Sama asia tapahtui jo hänen ollessaan Barcelonassa.

– Siellä oli ainutlaatuinen tyyli, eivätkä he olleet voittaneet mitään kaudella ennen tuloamme. Me säilytämme tyylin. Se on profiili, joka sopii pelaajille – mutta pienin muokkauksin. Parannamme prässiä, puolustamme paremmin ja luomme enemmän maalintekopaikkoja.

Enrique joutui vastaamaan myös kysymykseen siitä, aikooko hän yrittää taivutella Barcelonan topparin Gerard Piquén palaamaan maajoukkueeseen.

– Hänen tapauksensa on erilainen. Hän on jo ilmaissut kantansa siinä mielessä. Meidän on katsottava jokaista tapausta yksilöllisesti. Piqué on osoittanut suoritustasonsa, ja haluaisin nähdä kaikkien olevan käytettävissä, mutta meidän on katsottava jokaista pelaajaa ja kunnioitettava näiden päätöksiä. Katsotaan.

Lähde: AS