La Ligaan ensi kaudeksi noussut Rayo Vallecano esitteli keskiviikkona ensi kauden pelipaitansa. Vallecano yllätti kolmospeliasullaan, sillä sen ”sponsorina” on Espanjan harvinaisten sairauksien liitto FEDER (Federación Española de Enfermedades Raras). Pelipaidan kaulusta koristaa kirjailtu sana ”nöyryys”, kun muissa kahdessa pelipaidassa kauluksessa ovat sanat ”urheus” ja ”rohkeus”.

Sinisessä kolmospelipaidassa on vihreät reunukset ja ”toivon säde”, seuran tiedotustilaisuudessa todettiin. Erikoisella yhteistyökumppanivalinnalla Vallecano pyrkii lisäämään tietoisuutta harvinaisista sairauksista. Jokaisen paidan myyntihinnasta ohjataan viisi euroa edellämainitulle järjestölle.

– Jalkapallolla on tärkeä asema yhteiskunnassa ja sen pitäisi auttaa ihmisiä ja näitä sankareita, jotka taistelevat yksin parantaakseen toisten elämänlaatua, seuran puheenjohtaja Raúl Martín Presa totesi.

– Paidassa on lisäksi esillä apilanlehti, joka on FEDER:in tunnus. Se antaa merkityksen yksinäisyydelle diagnoosin saadessa.

Alberto Fernández

@afernan9

Alberto Fernández

@afernan9
Primera, segunda y tercera equipación de @CAOsasuna para la temporada 2018/19
Ahora vestirán de @hummelspain
Las tres equipaciones oficiales del @RayoVallecano para la temporada 18/19

FEDER on kaikkiaan 339 säätiön tai järjestön kattojärjestö ja kiitollinen Rayo Vallecanolta saamastaan näkyvyydestä.

Seuran jalo ratkaisu ja sen tuoma positiivinen mediahuomio jäi kuitenkin pahasti Rayo Vallecano -fanien kausikorttiraivon jalkoihin. Rayo kun epäonnistui tällä saralla pahoin, ja pääsarjaseuralle täysin sopimattomalla tavalla.

Rayo Vallecano laski tänään myyntiin ensi kauden kausikorttinsa, mutta niin ihmeellistä kuin se onkin, ei vuonna 2018 kausikortteja voinut varata internetin kautta, vaan halukkaita ostajia pyydettiin jonottamaan korttejaan seuran toimistolla.

Useiden tulistuneiden Twitter-kommenttien mukaan jotkut kannattajat odottivat 35 asteen helteessä kausikorttejaan peräti neljä tuntia, vain saadakseen lopulta kuulla, ettei lipunostosta tullutkaan tänään mitään. Seuran tietotekniikkajärjestelmät olivat kohtalokkaasti kaatuneet, ja Rayo Vallecano tiedotti Twitterissä pahoitellen, että fanien olisi tehtävä huomenna uusi yritys.

Lukuisat ärtyneet kannattajat vaativatkin twiittiensä hashtagissa seurapomo Presan eroa.

Ο Καλικάντζαρος κόκκινο

@Rafapica70
@RayoVallecano @UnionRayo no es que seamos los últimos ...es que es un Puto caos #PresaVeteYa