Ivan Rakitic puhkuu intoa ennen Kroatian MM-historian ensimmäistä finaalia. Barcelonan keskikenttäpelaaja on päässyt kokemaan jo kolme jatkoaikaa matkalla sunnuntain loppuotteluun.

Välierässä Englantia vastaan Rakitic pelasi oltuaan vain päivää aiemmin kuumeessa. Kroatialainen näkee yhtenäisyyden maajoukkueen suurimpana voimavarana.

– Meillä on erityinen side. Kun puet pyhän Kroatian paidan päällesi, sinusta tulee toinen ihminen. Meillä on sitä yhtenäisyyttä ja ainutlaatuista yhteenkuuluvuutta. Eikä vain jalkapallossa. Meillä on kykyjä myös tenniksessä, käsipallossa, koripallossa ja vesipoolossa. Jos olisimme pingisturnauksessa, koko maa tukisi yhtä pelaajaa. Tämä on jotakin, joka on meidän jokaisen sisällä, Rakitic sanoi lehdistölle.

– Kentällä tulee olemaan 4,5 miljoonaa ihmistä. Kannamme toinen toistamme. Tämä on elämämme suurin peli ja haluamme jatkaa kentän pää ylhäällä.

Rakitic olisi valmis jopa luopumaan kaikista seurauransa saavutuksista voittakseen sunnuntain finaalissa Ranskan.

– Jättäisin nappulakenkäni maanantaina taakse, mikäli se olisi hinta jonka maksaisin voittaakseni maani kanssa. Voittaakseni Kroatian kanssa.