Julen Lopetegui sai juuri ennen MM-kisojen alkua potkut Espanjan päävalmentajan tehtävästä. Tämä johtui siitä, että hän oli tehnyt maan jalkapalloliiton selän takana kisojen jälkeen alkavan sopimuksen Real Madridin kanssa.

Päätös on jakanut ihmisten mielipiteitä vahvasti, sillä useiden mielestä se heikensi Espanjan mahdollisuuksia pärjätä turnauksessa vaikka Lopeteguin Real Madrid -siirto olikin kyseenalaisesti hoidettu.

Aiemmin on uutisoitu, että päätöksen takana on ollut lähes yksinomaisesti Espanjan jalkapalloliiton presidentti Luis Rubiales. Nyt Espanjan maajoukkueen maalivahtina 80-luvun lopussa ja 90-luvun alussa toiminut Paco Buyo väittää kuulleensa uutta tietoa Lopeteguin potkuista.

Buyo kertoi El Chiringuitolle, että Katalonian jalkapalloliiton presidentti Andreu Subíes on henkilö, joka on onnistunut vakuuttamaan Rubialesin Lopeteguin potkuista. Sekä pelaajat että useat maajoukkueen johtohenkilöt ovat huhujen mukaan olleet eri mieltä Rubialesin kanssa, mutta Subíes on onnistunut perustelemaan hänelle, miksi potkut ovat ainoa oikea ratkaisu.