Espanjan MM-kisat tulivat sunnuntaina päätökseen, kun turnausisäntä Venäjä oli neljännesvälierässä vahvempi rangaistuspotkukipailun päätteeksi.

Tilanne joukkueiden välillä oli tasan 1-1 vielä 120 minuutin jälkeenkin. Venäjän kaikki vetäjät onnistuivat pilkuissaan. Espanjan riveistä epäonnistuivat Koke ja Iago Aspas.

Espanjan valmistautuminen MM-kisoihin sujui loistavasti, kunnes päävalmentaja Julen Lopetegui sai kenkää kaksi päivää ennen joukkueen ensimmäistä peliä. Hänen tilalleen nostettiin Espanjan jalkapalloliiton tekninen johtaja Fernando Hierro, jolla on varsin vähäiset näytöt valmentamisesta.

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella putoaminen ei luonnollisesti ollut Espanjan suunnitelmissa, ja nyt monien mielessä on maajoukkueen tulevaisuus. Jatkaako Hierro käskyttäjänä? Siihen hän ei osannut itsekään vastata.

– Tämän joukkueen valmentaminen on ollut ja on nautinnollista. Jääminen (maajoukkueen peräsimeen) ei ole minun päätettävissäni. Minun tulevaisuuteni on viimeinen huolemme tämän putoamisen jälkeen, sanoi Hierro Marcan mukaan.

– Kolmessa lohkovaiheen pelissä oli varaa tehdä virheitä. Sen jälkeen niihin ei ole varaa, ja me ymmärrämme sen.

– Tämä joukkue on oikeasti käyttäynyt todella ammattimaisesti päivästä toiseen – myös ne pelaajat, jotka eivät päässeet pelaamaan.

– On ollut mahtavaa valmentaa heitä, ja osaan kuvitella kannattajien tunteet. Meidän pukukopissamme vallitsee tuska.