Espanja nappasi keskiviikkona ensimmäisen voittonsa Venäjän MM-kisoissa kukistamalla tiiviisti puolustaneen Iranin 1-0. La Rojan ensimmäinen ottelu päättyi 3-3-tasapeliin Portugalia vastaan. Lohkon päätöskierroksella vastassa on Marokko.

Keskiviikon näytös ei hivellyt silmiä kummankaan joukkueen osalta. Iranin passiivinen pelitapa on jakanut mielipiteitä, mutta joukkue taistelee yhä jatkopaikasta.

Espanja piti totuttuun tapaan valtaosan ajasta palloa itsellään ja onnistui luomaan myös 17 maalintekoyritystä, joskin laukauksista vain kolme suuntautui maalia kohti. Diego Costan ratkaisumaalissa oli runsaasti onnea mukana, sillä Iranin puolustaja Ramin Rezaeian potkaisi pallon Costan jalkaan, josta se kimposi maaliin.

Ottelussa ensimmäistä kertaa MM-kisojen avauskokoonpanossa pelannut Lucas Vázquez ei välitä siitä, miten voitto irtosi. Tärkeintä oli täyden pistepotin saaminen.

– Me emme välitä siitä, jos ihmiset sanovat meidän pelanneen huonosti. Emme kiinnitä huomiota siihen, mitä ulkopuoliset sanovat. Tiedämme kyllä, mitä saavutimme, sanoi Vázquez ottelun jälkeen Marcan mukaan.

– Tämä oli erittäin vaikea ottelu. Heillä oli 11 pelaajaa pallon takana. Meidän oli vaikea luoda maalipaikkoja. Onnistuimme kuitenkin maltilla luomaan maalimme.

Avausdebyytistään Vázquez oli iloinen.

– Ottelu MM-kisoissa eroaa täysin muista peleistä, se oli uskomattoman kaunis.