Espanja voitti keskiviikkona Iranin MM-kisoissa 1-0.

FIFA World Cup

@FIFAWorldCup
TEAM NEWS!

We have the Starting XIs for #IRN and #ESP

#IRNESP

Ottelu lähti odotetusti käyntiin Espanjan hallinnalla. Iran oli pudottanut käytännössä jokaisen pelaajansa pallon alle puolustamaan.

Ensimmäinen vartti edettiin varsin rikkonaisissa merkeissä. Espanjalla oli vaikeuksia murtaa Iranin puolustusmuuria, ja ratkaisuja päästiin hakemaan lähinnä keskityksillä ja vapaapotkuilla. Iranin maalintekopaikat olivat sitäkin harvinaisempia, eikä niistä ollut La Rojan maalivahdille David De Gealle päänvaivaa.

David Silva pääsi yrittämään onneaan vapaapotkusta 25. minuutilla otolliselta paikalta rangaistusalueen tuntumasta. Laukaus otti vielä ikävän kimmokkeen muurista, mutta Iranin maalia vartioinut Alireza Beiranvand ennätti reagoida.

Silva sai uuden mahdollisuuden hetkeä myöhemmin, kun pallo jäi keskityksen seurauksena pomppimaan Iranin rangaistusalueelle. Silva haki akrobaattista viimeistelyä vitosen viivalta, mutta veto kohosi runsaasti maalin yli.

Tunteet kuumenivat hieman avausjakson viime hetkillä. Diego Costa vaihtoi tuimannäköisenä muutaman sanan Iran-vahti Beiranvandin kanssa. Poistuessaan paikalta Costa astui veräjänvartijan jalan päälle, ja tilannetta selvitettiin muutaman pelaajan torikokouksella. Välikohtausta seurasi kuitenkin vain tuomarin puhuttelu.

Sportscenter en español

@SportsCenter_nt
¡Ya son 💯 para Gerard Piqué!

El futbolista culé cumple hoy el centenar de partidos portando la camiseta de la Furia Roja 🇪🇸

#Rusia2018
#RusiaxESPN

Tauolle mentäessä Espanja johti maalintekoyrityksiä 10-2.

La Rojan rynnistys jatkui myös toisella jaksolla. Iscon lähettämä kulmapotku löysi etualueelta oman pelaajan, ja pallo päätyi Gerard Piquén päähän, josta se jatkoi matkaansa kohti maalia. Beiranvand oli kuitenkin hereillä ja torjui seuraavassa tilanteessa myös Sergio Busquetsin yrityksen.

Iran sai hetkeä myöhemmin loistavan tekopaikan, kun peliväline pomppi sivurajaheiton seurauksena Karim Ansarifardille, joka tykitti pallon sivuverkkoon.

Kun Iran ei onnistunut hyödyntämään paikkaansa, käytti Espanja omansa hyväkseen – tuurin avustamana. Andrés Iniesta syötti pallon rangaistusalueelle Costalle, joka pyrki kääntymään ja laukomaan. Puolustaja Ramin Rezaeian ryntäsi paikalle, mutta päätyi potkaisemaan pallon suoraan Costan jalkaan, josta se pomppi verkkoon. 1-0.

Iran tuntui saavan kuitenkin lisää virtaa ottelun avausmaalista. Mehdi Taremi ponnisti keskityspallossa yli Espanjan pelaajien, mutta hyökkääjän pusku suuntautui ohi. De Gea raivosi maalillaan La Rojan takalinjalle.

Hetkeä myöhemmin Iran onnistui toimittamaan pallon maaliin. Saeid Ezatolahi taisteli vapaapotkun tiimellyksessä pallon itselleen Espanjan rangaistusalueella ja tykitti pelivälineen verkkoon. Iranin pelaajat ryntäsivät tuulettamaan kulmalipulle, mutta avustavan tuomarin lippu oli noussut. Lopulta videotuomaristolta tuli vahvistus, että kyseessä oli paitsio, eikä maalia hyväksytty.

B/R Football

@brfootball
Ecstasy then heartbreak 💔

Espanja oli siirtyä 70. minuutilla jo kahden maalin johtoon. Isco pelasi kulmapotkun matalana rangaistusalueelle Iniestalle, joka siirsi sen avopaikalle Sergio Ramosille. Tämän kuti pysähtyi maaliviivalle, ja maalintekoa ryntäsivät yrittämään vielä Piqué ja Costa, mutta tilanne liputettiin jälleen paitsioksi.

Iran jatkoi hanakasti yrittämistä. Vahid Amiri ohitti Piqué viemällä tältä puikot ja lähetti keskityksen maalille Taremille, joka piti pääpallossa Jordi Albaa pilkkanaan, mutta hyökkääjän pusku epäonnistui.

Espanjalla on nyt kahden pelin jälkeen neljä pistettä kasassa. Se avasi MM-kisansa viime viikolla 3-3-tasapelillä Portugalia vastaan. Espanja kohtaa maanantaina viimeisessä lohkopelissään Marokon, jonka putoaminen turnauksesta varmistui jo aiemmin tänään.

FIFA World Cup

@FIFAWorldCup

FIFA World Cup

@FIFAWorldCup
Three games, three 1-0 scorelines...

A tight day, but #POR #URU and #ESP all do what they need to do.

#IRNESP
All to play for in Group B for #POR #ESP and #IRN in the final round of fixtures...

#WorldCup