Antoine Griezmann allekirjoitti myöhään maanantaina jatkosopimuksen Atléticon kanssa.

Atléticon toimitusjohtaja Miguel Ángel Gil Marín matkusti Ranskan maajoukkueen tukikohtaan tekemään jatkosopimukset Griezmannille ja Lucas Hernándezille. Myös Monacosta seuraan siirtyvä Thomas Lemar allekirjoitti niin ikään sopimuksen.

Gil Marín ei sulkenut pois Cadena SER:n haastattelussa sitä, että Atlético kantelisi uudestaan FIFA:lle Barcelonasta, joka oli pitkään Griezmannin perässä.

FIFA:n sääntöjen mukaan on laitonta neuvotella pelaajan kanssa ilman seuran lupaa, jos pelaajalla on yli puoli vuotta sopimustaan jäljellä. Barcelona aloitti neuvottelemaan syksyllä suoraan Griezmannin agentin kanssa, eikä ilmoittanut siitä mitään Atléticon suuntaan. Suuri osa Barcelonan pelaajista ja seurajohdosta kommentoivat myös Griezmannin tilannetta julkisuudessa avoimesti.

Gil Marínin mukaan on selvää, kuinka Barcelona neuvotteli laittomasti Griezmannin edustajien kanssa.

– Se ei ole normaalia. Kaikki tietävät, mitä Barcelona teki. Griezmannin dokumentti viimeistään todistaa sen, Gil Marín viittasi Movistarin dokumenttiin Griezmannista, jossa seurattiin pelaajan päätöstä kevään aikana jäädä Atléticoon.

Dokumentissa Griezmannin agentti kertoi puhelimessa pelaajalle, kuinka hän oli neuvotellut Barcelonan kanssa siirrosta. Barcelona suostutteli Griezmannia siirtymään seuraan kaikin mahdollisin tavoin, mutta Griezmann päätti lopulta jäädä Atléticoon.

– Harkitsemme kantelua. Tämä on täysin selvä juttu, Gil Marín totesi.

FIFA on antanut ennenkin tämänkaltaisissa tilanteissa siirtokieltoja seuroille, jotka ovat yrittäneet saada pelaajia riveihinsä sääntöjen vastaisesti.