Olemme listanneet viime aikoina päättyneen La Liga -kauden parhaimpia pelipaikoittain.

Nyt vuorossa ovat laiturit, johon mahtuivat Gareth Balea lukuunottamatta tuntemattomia, mutta sitäkin parempia pelaajia.

5. Ángel Correa, Atlético

Argentiinalaistaiturin kausi Atléticossa oli komea. Correa otti ensimmäistä kertaa haltuunsa avauskokoonpanon paikan Atléticossa, eikä luopunut siitä kauden edetessä.

Aikaisemmilla kausilla rotaatioon jäänyt Correa halusi poistua Atléticosta viime kesänä, mutta Diego Simeone antoi luottoa maanmiehelleen ja halusi pitää tämän Madridissa.

Se oli onnistunut päätös niin Atléticolta kuin Correaltakin. Correa tunnetaan pallon kanssa äärimmäisen taitavana pelaajana, joka kykenee pitämään palloa hallussaan pienissäkin tiloissa. Aiemmin Correa on saanut huomattavasti kritiikkiä juuri siitä, miten viimeiset ratkaisut jäivät ontumaan.

Päättyneellä kaudella Correa kehitti kyseistä osa-aluetta ja se olikin yksi syy, miksi argentiinalainen piti paikkansa avauksessa läpi kauden.

4. Mikel Oyarzabal, Real Sociedad

Monet odottivat baskin lyövän itsensä läpi jo aiemmin, mutta päättynyt kausi oli se Oyarzabalin läpimurtokausi.

Monipuolinen laituri kykenee pelaamaan myös tarvittaessa kärkenä, mutta niin Eusebio Sacristán kuin Sacristánin potkujen jälkeen seuraa väliaikaisesti valmentanut junioriluotsi pitivät Oyarzabalia parempana laidalla.

21-vuotias Oyarzabal on Real Sociedadin hyökkäyksen sydän. Oma kasvatti häärii laidallaan, hakee palloa alempaa ja rakentaa myös Real Sociedadin hyökkäyksiä. Siitä kertovat myös tilastot, jotka eivät kuitenkaan paljasta koko totuutta.

Oyarzabal iski päättyneellä sarjakaudella komeat 12 maalia ja antoi jopa seitsemän maalisyöttöä.

3. Gareth Bale, Real Madrid

Balen kausi oli jälleen rikkonainen. Pelikunnossa Bale oli jälleen yksi La Ligan parhaista pelipaikallaan.

Bale jäi useaan otteeseen Zinédine Zidanen alaisuudessa suurissa otteluissa penkille, mutta päästyään pelaamaan Bale osoitti taitonsa ottelusta toiseen. Bale on Guedesin tapaan äärimmäisen nopea ja taitava laituri, joka ei ole sieltä heiveröisimmästä päästä.

Walesilainen ampui La Ligassa 16 maalia. Vain Cristiano Ronaldo tykitti kovemman maalimäärän. Se kertoo kaiken tarpeellisen Balesta, joka ei kuulunut edes Zidanen ykkösvaihtoehtoihin kauden aikana.

Balen tulevaisuus on kysymysmerkkejä täynnä. Bale totesi Mestarien liigan finaalin saattavansa jättää Real Madridin kesän aikana.

2. Pablo Sarabia, Sevilla

Sarabia oli toista kautta peräkkäin Sevillan avainpelaajia.

Miljoonalla eurolla toissa kesänä Sevillaan Getafesta saapunut laituri on ottanut itselleen suuren roolin andalusialaisseurassa.

26-vuotias madridilainen on hyvin tärkeä palanen Sevillan hyökkäysorientoituneessa pelitavassa. Sarabia kykenee tippumaan alas laidallaan puolustuksen tueksi, kykenee käynnistämään nopeita vastaiskuja ja myös viimeistelemään itse.

Pablo Sarabia pelasi huippukauden Sevillassa. Kuva: Getty

Monikäyttöinen Sarabia saattaa jättää Sevillan kesän aikana. Muun muassa Atléticon ja Napolin kerrotaan olevan kiinnostuneita espanjalaisen palveluksista, eikä hintaakaan olisi järisyttävä.

1. Gonçalo Guedes, Valencia

Guedes saapui Valenciaan elokuun lopussa lainalle PSG:stä.

[readmore from=kauden-parhaat-2018]

Portugalilaisella oli yksi tavoite päättyneelle kaudelle – saada peliaikaa. Sitä Guedes saikin toden teolla. Guedes oli loistokauden pelanneen Valencian kulmakiviä ja yllätti kaikki kypsillä otteillaan.

Guedes on ikäisekseen harvinaisen valmis paketti. Pallo pysyy jalassa, nopeutta riittää vaikka muille jakaa, mutta yksi ominaisuus tekee Guedesista erityisen pelaajan. Nimittäin voimakkuus. Guedes on vahva jässikkä, jolta on hyvin vaikea saada palloa pois.

Yksi ikäluokkansa kokonaisvaltaisimpia pelaajia. Valencia haluaa tiettävästi Guedesin myös ensi kaudeksi, mutta PSG pyytää Guedesista liian suurta summaa. Todennäköisintä on tällä hetkellä, että pelaaja palaa MM-kisojen jälkeen PSG:hen ja siirtyy sieltä eteenpäin suurella summalla.

Tuukka Ikkeläjärvi