AS: FIFA syynää Barcelonan puuhia – jopa parin vuoden siirtokielto mahdollinen?

© Kuva: Getty Images

Barcelona saattaa joutua pahoihin vaikeuksiin, mikäli espanjalaislehti AS:n maalailema kauhuskenaario sattuisi toteutumaan. AS:n mukaan FIFA on ottanut tutkintaan Barcelonan yritykset houkutella Atlético Madridin tähtihyökkääjä Antoine Griezmannia vahvistuksekseen.

Griezmannilla on Atlético Madridin kanssa vuoteen 2022 saakka ulottuva sopimus. Siirtosäännöt sallivat sopimuksenalaisten pelaajien kanssa neuvottelemisen vasta, kun sopimusta on jäljellä korkeintaan kuusi kuukautta, ellei sitten omistavalta seuralta ole annettu neuvotteluihin lupaa. Eikä Griezmannin tapauksessa mitä ilmeisemmin ole.

Barcelonan puheenjohtaja Josep María Bartomeu myönsi taannoin julkisesti keskustelleensa Griezmannin agentin kanssa jo lokakuussa.

– En ole puhunut Griezmannin kanssa tänä vuonna, mutta hänen edustajansa kanssa puhuin lokakuussa. (Atléticon puheenjohtaja EnriqueCerezon kanssa olen puhunut monista asioista, mutta en tästä, Bartomeu kertoi RAC1-kanavan haastattelussa.

Barcelonan näkemyksen neuvotteleminen olisi mahdollista, koska Griezmannin sopimuksessa on ulosostopykälä, kuten La Ligassa on yleisesti käytäntönä. Historia on kuitenkin osoittanut, että FIFA on rankaissut seuroja, jotka ovat tehneet askelia siirtomarkkinoilla ennen sallittua aikaa.

AS Roma sai aikoinaan kahdeksan miljoonan euron sakot sekä kahden siirtoikkunan pituisen siirtokiellon Philippe Mexesin hankinnan seurauksena. Mexesille puolestaan mätkäistiin kolmen kuukauden pelikielto. Chelsea sai niin ikään kahden siirtoikkunan mittaisen siirtosanktion houkuteltuaan Gaël Kakutan Lensistä 18 vuoden ikäisenä. Kakutaa rangaistiin neljän kuukauden pelikiellolla.

Nyt AS spekuloi, että FIFA saattaisi haluta tehdä Barcelonasta varoittavan esimerkin. Barcelonalla on lisäksi aiempaa ”rikoshistoriaa” alaikäisten pelaajien siirtosääntöjen rikkomisesta. Lehden mukaan Barcelonaa saattaa nyt uhata 3-5 siirtoikkunan pituinen siirtokielto, ja Griezmannia niin ikään 4-6 kuukauden pelikielto.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.