Zinedine Zidane pudotti toukokuun päätteeksi todellisen uutispommin, kun hän ilmoitti eroavansa Real Madridin päävalmentajan paikalta. Sopimus purettiin, vaikka sitä oli tiettävästi jäljellä vielä pari vuotta.

Zidane ylsi tänä(kin) keväänä historialliseen temppuun, kun hän valmensi Real Madridin jo kolmanteen perättäiseen Mestarien liigan voittoon. 45-vuotiaan ranskalaisen saldo Mestarien liigassa on näin ollen sataprosenttinen: kolme kampanjaa, kolme finaalia ja kolme mestaruutta.

[readmore from=Zidane-Zinedine]

Ranskalainen pelaajalegenda otti Real Madridissa valmennusvastuun tammikuussa 2016, ja hän lähtee seurasta todellisena voittajana. Vai mitä sanotte siitä, että kahteen vuoteen ja viiteen kuukauteen mahtuu kaikkiaan yhdeksän voitettua pystiä?

Mestarien liigan voitot ovat luonnollisesti tärkeysjärjestyksessä ylivoimaisesti loistokkaimmat menestykset, mutta lisäksi Zidanen Real Madrid voitti kaksi kertaa seurajoukkueiden MM-turnauksen, kahdesti Euroopan Supercupin, sekä kertaalleen La Ligan ja Espanjan Supercupin. Voittamatta jäi oikeastaan vain Espanjan Cup.

Ennen jaksoaan Real Madridissa Zidane oli valmentanut ainostaan Real Madridin kakkosjoukkuetta.