31.5.2018. Se on hemmetin myöhäinen ajankohta erota huippuseuran valmentajan toimesta, kun uuden kauden harjoitukset alkavat jo heinäkuussa.

Tällaisen tempun Real Madridin valmentaja Zinédine Zidane kuitenkin teki (uutinen). Lähtöpäätös tuli tiettävästi myös täytenä yllätyksenä seuran puheenjohtaja Florentino Pérezille, joka kuuli ratkaisusta eilisiltana.

Rehellisyyden nimissä Zidanen ilmoitus tuli Realin kannalta todella myöhään. Joo joo, eihän siitä Mestarien liigan loppuottelusta kovin kauaa ole, mutta eiköhän joukkue olisi antanut kaikkensa, vaikka Zidane olisi ilmoittanut aikeistaan jo hyvissä ajoin ennen ottelua – ehkä enemmänkin.

Pérezin mahdollisen kesäloman ennen MM-kisojen alkua Zidane ainakin pilasi, sillä nyt Realilla on kiire. Mistä löytyisi mitat täyttävä korvaaja, ja mieluiten mahdollisimman nopeasti? Carlo Ancelotti meni jo, Unai Emery meni jo, ja Thomas Tuchel meni jo.

Espanjalaislehdistö on nostanut suosikiksi seuraajaspekulaatioissa Tottenhamin argentiinalaisvalmentajan Mauricio Pochettinon. Pochettino solmi äskettäin seuran kanssa pitkän ja rahakkaan jatkosopimuksen, mutta espanjalaismedian mukaan Pochettinon sopimuksessa on purkupykälä, mikäli Madrid on kiinnostunut Pochettinosta ja Pochettino Madridista (lue lisää).

Yhtenä mielenkiintoisena vaihtoehtona esille voisi nostaa Real Madridin oman kasvatin ja seuralegendan Gutin. Guti on ollut käytännössä koko uransa Realin kirjoilla – ensin pelaajana ja sitten juniorivalmentajana – ja kenties legendaa vokotellaan jo edustusjoukkueeseen. Guti olisi tehtävään tosin Zidaneakin vihreämpi valinta.

Huippuvalmentajista vapailla markkinoilla ovat esimerkiksi Carlo Ancelottin Napolista syrjäyttämä Maurizio Sarri. Tai jos Sarri siirtyykin Chelseaan, niin kenties Antonio Conte?

[readmore from=Zidane-Zinedine]

Sapattivuotta viettänyt Luis Enrique lähti vuosi sitten Barcelonasta voitettuaan kolmen kauden aikana yhdeksän pokaalia. Toistaiseksi ”Lucho” on jäänyt tuolileikissä ilman tuolia, mutta voisiko hän kiinnostua Real Madrid -pestistä?

Olisihan hyppy kahden kilpailevan jättiläisen välillä iso, mutta toisaalta Luis Enrique teki saman loikan jo pelaajaurallaan, mutta toiseen suuntaan. Espanjan maajoukkuekonkari edusti Real Madridia vuosina 1991-1996 ja Barcelonaa vuosina 1996-2004.

Arsène Wengerin nimeä ei tässä yhteydessä kannata kovin tosissaan esille ottaa.

Vaan entäpä Joachim Löw? Kun Zidanella oli kauden aikana vaikeaa, nostettiin jossain vaiheessa esille myös Löwin nimi. Löw solmi toki äskettäin vuoteen 2022 ulottuvan jatkosopimuksen Saksan jalkapalloliiton kanssa, mutta eiköhän liitossa ymmärretä antaa Löwille siimaa, mikäli mies mielii pitkän maajoukkuerupeaman jälkeen takaisin seurajoukkuefutiksen pariin.

Löw on valmentanut seurajoukkueurallaan muun muassa VfB Stuttgartia, Fenerbahcea ja viimeksi vuonna 2004 Austria Wieniä. Ei kovin hohdokas CV, mutta maajoukkueesta näytöt ovat kiistattoman kovat.