Real Madrid tavoittelee Mestareiden liigan finaalissa jo kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan. Se on ainoa joukkue, joka on pystynyt edes kahteen peräkkäiseen mestaruuteen, joten se on kilpailun ehdoton ykkönen.

Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen listaa asiat, joiden ansiosta Real kaataa finaalissa sinne 11 vuoden tauon jälkeen yltäneen Liverpoolin.

LUE MYÖS Rautiaisen arvio Liverpoolin vahvuuksista ja mahdollisuuksista

1. Kokemus

– Realin pelaajat tietävät, mitä tämä tilanne vaatii. He ovat olleet siellä ennenkin. Real on myös ollut lähellä putoamista pudotuspeleissä, ja tietyissä tilanteissa kokemus tuo rauhallisuutta ja se on heille voimavara, opastaa Rautiainen.

2. Laatu

– Kun katsotaan heidän yksittäisiä pelaajiaan, niin eihän heitä tarvitsisi edes alkaa luetella. Siellä on Cristiano Ronaldo, Marcelo, Toni Kroos, Gareth Bale, Karim Benzema… He ovat niin laadukas joukkue!

3. Karma

– Vuosi vuoden jälkeen: 2014, -15, -16, -17 ja nyt -18. He ovat aina pitkällä ja finaaleissa. Tämä ei ole enää sattumaa. Kyllä siinä on enemmänkin kyse jostain hengestä, joka on sen seuran ympärillä.

Mestarien liigan loppuottelu Real Madrid-Liverpool näkyy lauantaina 26.5. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi. Finaalin studiolähetys alkaa kello 21, itse ottelulähetys kello 21.40. Loppuottelun parhaat palat ovat katsottavissa osoitteessa viafree.fi.