Barcelonan Andrés Iniestan lisäksi sunnuntaina jäähyväiset Camp Noulla jättää toinenkin yhden seuran mies.

Barcan päätöskierroksen vastustaja Real Sociedadin kapteeni Xabi Prieto kuuluu samaan vuoden 1984 ikäluokkaan kuin Iniesta. Keskikenttäpelaaja on edustanut La Realia 12-vuotiaasta saakka, eikä voisi kuvitella kohtaavansa joukkuetta toisessa seurassa.

Nivusvamma on kuitenkin vaikeuttanut Prieton pelaamisesta kotiseurassaan. Espanjalainen kunnioittaa syvästi ikätoveriaan Iniestaa.

– Iniesta on minulle paras pelaaja espanjalaisen jalkapallon historiassa. Hän on pelaaja, joka saa pelissä kaikki vaikeat asiat näyttämään helpolta. On sääli, että hän jättää sarjamme. Tulemme kaipaamaan häntä. Aion vaihtaa sunnuntaina muutaman sanan Andrésin kanssa, Prieto kehui AS:lle.

Prietolla on itsellään mahdollisuus pelata Barcelonaa vastaan uransa 533:s ottelu La Realissa. Vain neljä pelaajaa Luis Arconada, Jesús María Zamora, Juan Antonio Larranaga ja Bixio Gorriz ovat pelannen enemmän pelejä baskijoukkueen historiassa.

Prieto itse ei tiedä vielä mitä miehen elämässä tapahtuu La Realin jälkeen.

– En tiedä tällä hetkellä, mitä teen seuraavaksi. Jalkapallo on suuri intohimoni ja nautin eniten siitä. Toivottavasti seuraavani työni liittyy jalkapalloon. Tunnen itseni ylpeäksi kunnialliseksi edustettuani Real Sociedadin paitaa näin monta vuotta. Tiedän, että olen rakastettu San Sebastianissa. Tunnen itseni etuoikeutetuksi, La Real -ikoni kommentoi.