Real Madridin jäätyä lauantaina tasapeliin Villarrealin kanssa, Atlético Madrid varmisti paikkansa sarjakakkosena ja vei näin ollen Madridin herruuden nimiinsä. Herruus on La Ligaa aktiivisesti seuraavan Pekka Lagerblomin mukaan seuralle tärkeä juttu.

Atlético Madrid kohtaa kotonaan kauden päätösottelussaan kymmenentenä lymyilevän Eibarin. Piskuisen Eibarin sijoitus tulee olemaan sijojen 9.-11. välillä. Entinen Suomen maajoukkuepelaaja uskoo, että kotijoukkue lähtee viemään peliä. Madridilla on alla kuitenkin viikolla voitettu Eurooppa-liigan mestaruus, joka voi vaikuttaa ottelun kulkuun niin sanotun cup-krapulan muodossa.

– Aina sitä vähän on. En tiedä Diego Simeonen metodeista, mutta se voi olla yksi ottelun aspekti, johon Eibarilla on paikka iskeä.

Ottelu tulee olemaan varmuudella Atléticon seuraikoni Fernando Torresin viimeinen peli madridilaismiehistössä. Lagerblom arvostaa nuorena poikana pinnalle ponnahtaneen hyökkäjän uran korkealle.

– Minulla on pelkkää positiivista sanottavaa hänestä, vaikka en ole pelannutkaan häntä vastaan (vielä). Ainakin puolet kaupungista tulee juhlimaan häntä. Torres on mahtava pelaaja ja oman seuran kasvatti. On mielenkiintoista nähdä, mihin hän lähtee.

Lagerblomin mukaan 34-vuotias espanjalainen ei päässyt enää comeback-vuosinaan Atléticossa aivan sille tasolle, jota häneltä odotettiin. Tämän vuoksi vuoksi lahtelaiselle ei tullut täytenä yllätyksenä, että seuralegenda ei saanut jatkosopimusta.

– Atlético pelaa kuitenkin joka vuosi kärkisijoista, joten sitä tehokkuutta tarvitaan hyökkäyspäässä. Hänen ei ollut helppo murtautua avauskokoonpanoon, koska Antoine Griezmann ja Diego Costa löysivät niin hyvin yhteisen sävelen. Pakko nostaa hattu päästä kuitenkin hänelle. Hän on ollut upea esikuva pelaajana nuorille.
Eibar-ottelu tulee kenties olemaan myös ranskalaisen Griezmannin viimeinen madridilaisseurassa. Huhut ovat vieneet maalitykkiä kovaa vauhtia La Ligan mestarijoukkue FC Barcelonaan.

– Olen lueskellut uutisia, että Barcelona haistelee jo sopimusta. 100 milliä on pikku pennejä Barcalle ja seuran nimi vetää varmasti puoleensa. Hienoa nähdä, miten hän sopeutuu sinne, kun siirto on todennäköisesti toteutumassa, Werder Bremenissä uransa huippuvuodet pelannut Lagerblom pohtii.

Atlético Madridin ja Eibarin välistä mittelöä voi seurata Viasat Jalkapallo -kanavalla tai Viaplayssä. Ottelun aloituspotku on klo 19.30.

Juho Hirvonen