La Liga -kausi 2017-18 on viimeistä kierrosta vaille paketissa. On siis aika valita kauden parhaita onnistujia ja nyt vuorossa ovat sarjan parhaat maalivahdit.

1. Marc-André ter Stegen, Barcelona

Ter Stegen on tällä kaudella pelastanut joukkueensa tappioilta ja tasapeleiltä lukemattomia kertoja sensaatiomaisilla torjunnoillaan. Voisi luulla, että Barcelonan kaltaisen suurseuran maalilla voisi päästä helpolla, mutta töitä saksalaismaalivahdilla on kyllä riittänyt, mutta silti selän taakse on mennyt vain keskimäärin 0,58 maalia ottelua kohden. Ter Stegenin merkitystä katalonialaisseuran ylivoimalle tämän kauden La Ligassa ei voi tarpeeksi korostaa. Erikoismaininnan ansaitsee myös hänen jalalla pelaaminen.

2. Jan Oblak, Atlético Madrid

Oblak on esittänyt tälläkin kaudella samoja huippuvarmoja otteita, joita häneltä on nähty aikaisempinakin Atlético-kausilla. Kyseessä on ehdottomasti yksi maailman tämän hetken parhaista torjujista. Toki tulee muistaa, että Oblakin töitä helpottaa huomattavasti se, että hänellä on edessään sarjan paras puolustus. Oli alakerta kokonaisuudessaan kuinka hyvä tahansa, on 20 päästettyä maalia 37 kierroksen aikana huikean hyvä lukema, josta suurin yksittäinen kiitos kuuluu Oblakille.

3. Neto, Valencia

Valencia on palannut tällä kaudella takaisin huipulle. Joukkueessa on lukuisia onnistujia ja Neto on ehdottomasti yksi heistä. Brasilialaistorjuja on ollut läpi kauden todella varma ja hyvän peruspelaamisen lisäksi hän on myös venynyt tärkeissä tilanteissa huipputorjuntoihin. Netolle on kertynyt tämän kauden sarjapeleissä keskimäärin 3,13 torjuntaa ottelua kohden ja lukema on suurin listalle päässeistä maalivahdeista.

4. Keylor Navas, Real Madrid

Navasin siirryttyä Madridiin vuonna 2014, tuskin kukaan olisi uskonut, että hän tulisi nousemaan joukkueen kiistattomaksi ykkösmaalivahdiksi ja hoitaisi tehtävän niin hyvin, että uuden huippumaalivahdin hankkimista on lykätty vuosi toisensa jälkeen. Tälläkin kaudella Navas on ottanut useita huipputorjuntoja muun Real Madrid -puolustuksen sekoillessa, mutta viime kaudesta poiketen otteissa on ollut havaittavissa pientä ailahtelua. Tämä on syynä siihen, ettei costaricalainen ole listalla vieläkin korkeammalla, mutta kokonaisuutena hänellä on ollut jälleen erinomainen kausi.

[readmore from=Kauden-parhaat-2018]

5. Vicente Guaita, Getafe

Getafe on ollut ehkä tämän kauden yllättäjä numero yksi. Joukkue pelasi viime kaudella vielä Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja selviytyi La Ligaan vasta karsintojen jälkeen. Tästä huolimatta se on taistellut europelipaikoista viimeisille kierroksille asti. Yksi joukkueen erinomaisen kauden tukipilareista on ehdottomasti ollut maalivahti Guaita. Getafe olisi saanut useista otteluistaan vähemmän pisteitä, jos Guaita ei olisi pelannut läpi kauden erinomaisella tasolla.