Barcelona-legenda Andrés Iniestan tulevaisuuden suunnitelmista käydään kiivasta keskustelua. Se on selvää, että keskikenttäpelaaja ei jatka uraansa Barcelonassa, La Ligassa eikä edes Euroopassa. Sen hän sanoi itse pitämässään lehdistötilaisuudessa. Mutta missä sitten?

Iniestaa on huhuttu sitkeästi Kiinan Superliigaan, mutta vahvimpana suosikkina pidetty seura Chongqing Dangdai Lifan sanoutui alkuviikosta siirrosta irti julkaisemassaan tiedotteessa. Sitten esille nostettiin Japani, mutta tämän huhun ympärillä ei ole vielä minkäänlaista kättä pidempää.

[readmore from=Iniesta-Andres]

Vaan entäpä Australia? Kengurumaan pääsarjaseuroilta ei ole vielä suoranaisia kosiskeluja kuultu, mutta kaiken varalta Australian jalkapalloliitto ilmoitti olevansa valmis rahoittamaan osan Iniestan sopimuksesta, jos jokin seura hänet riveihinsä hankkisi.

– Iniesta voi saada tarjouksia kaikkialta maailmasta, mutta A-liiga tarjoaa laadukkaan kilpailun sekä australialaisen elämäntyylin. Liiga on jo nähnyt (Alessandro) Del Pieron ja muita tasokkaita pelaajia, Australian jalkapalloliiton toiminnanjohtaja David Gallop totesi Australian suurimpien seurojen kokouksen yhteydessä AS:n mukaan.

– Iniestan hankinta vaatisi suurta sijoitusta ennen kaikkea yhdeltä seuroistamme, mutta meillä on jonkin verran rahavaroja, ja voisimme rahoittaa osan hänen sopimuksestaan. Emme koko hänen palkkaansa, mutta uskomme joka tapauksessa, että ne rahat olisivat hyvä sijoitus, Gallop jatkoi.