La Ligassa nähtiin kokonaan uusi kansallisuus, kun Leganés isännöi Levantea maanantai-illan ottelussa.

Levanten riveissä kentälle pääsi viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi Fahad Al-Muwallad, josta tuli Espanjan pääsarjahistorian ensimmäinen saudiarabialaispelaaja. Al-Muwallad on yksi niistä Saudi-Arabian maajoukkuepelaajista, joita maa lähetti ympäri Eurooppaa hakemaan hyvän tason futisoppia ennen MM-kisoja. Levante saa Al-Muwalladin mukana roikottamisesta tiettävästi miljoonan euron korvauksen (lue lisää tästä).

OptaJose

@OptaJose
1 - Fahad Al Muwallad (Levante) has become the first player from Saudi Arabia 🇸🇦 to play in La Liga history. Premiere.

Levante voitti ottelun maalein 3-0, ja pelissä tehtiin myös komeaa seurahistoriaa. José Luis Morales iski kauden yhdeksännen La Liga -maalinsa. Kaiken kaikkiaan se oli Moralesin uran 19. pääsarjamaali Levanten paidassa. Samalla hän nousi Levanten kaikkien aikojen parhaaksi maalitykiksi La Ligassa. Aiemmin Morales jakoi ennätyksen David Barralin kanssa.

OptaJose

@OptaJose
19 - Jose Luis Morales is now the all-time Levante top-scorer in La Liga, surpassing David Barral (18). Commander.

Levanten Enis Bardhi puolestaan tälläsi 2-0-maali verkkoon komealla vapaapotkulla. Se oli Bardhille jo kauden viides vaparimaali La Ligassa. Moinen suoritus on harvinaista herkkua – etenkin kun Bardhi sai viisi maalia kasaan ainoastaan 16 yrityksellä.

OptaJose

@OptaJose
5 - Last 5 players with 5+ direct free-kick goals in a single La Liga season:

1 - Marcos Assunção (5/49 en 04/05)
2 - Mariano Pernía (5/24 05/06)
3 - Ronaldinho (6/49 en 06/07)
4 - Lionel Messi (6/48 en 17/18)
5 - ENIS BARDHI (5/16 en 17/18).

Specialist.