Sinänsä panoksettomasta El Clásicosta tuli sunnuntai-iltana odotettua sähköisempi (raportti ottelusta). Tunnelmasta 2-2 -tasapeliin päättyneessä ottelussa pitivät huolen muun muassa erotuomari Alejandro Hernández Hernándezin lukuisat virheet, joille AS:n ja Cadena Serin erotuomariasiantuntija Eduardo Iturralde González antoi tylyn tuomionsa.

Avausjaksolla nähtiin yksi ulosajo, kun Barcelonan Sergi Roberto ajettiin ulos Marcelon lyömisestä. Tämän ratkaisun Iturralde hyväksyy, mutta vain hieman ennen tätä tilannetta ulos olisi pitänyt ajaa Real Madridin Gareth Bale, joka tuli napit edellä Samuel Umtitin pohkeille. Bale ei saanut tilanteesta edes varoitusta.

– Balen tilanne on selvä punainen, Iturralde sanoo epäröimättä.

– Sergi Roberton tilanteen on varmaankin nähnyt avustava erotuomari, sillä päätuomari seurasi peliä. Hänen on täytynyt nähdä se selvästi. Jos Sergi Roberto lyö häntä, se on ulosajon paikka, mutta tilanne ei tallentunut kameroihin kovin hyvin.

Sergi Roberto on ensimmäinen El Clásicossa ulosajettu Barcelonan pelaaja sitten vuoden 2013. Viimeiset kuusi näiden välienselvittelyn ulosajoa on saanut Real Madridin pelaaja (kerran Isco, Cristiano Ronaldo ja Dani Carvajal ja peräti kolme kertaa Sergio Ramos).

Toisella jaksollakin isoja virheitä

Toisella puoliajallakin kiistanalaisia tilanteita riitti. Barcelonan 2-1 -johtomaalia ei olisi erotuomariasiantuntijan mielestä pitänyt hyväksyä Luis Suárezin rikottua maalipaikka rakennellessa Raphaël Varanea. Paitsiona hylätty Barcelonan 3-1 -maali puolestaan ei ollut paitsio, mutta tässä tapauksessa virhe oli rehellisyyden nimissä pieni, sillä tilanne oli erittäin täpärä.

– Ainoa epäselvyys Luis Suárezin tilanteessa on, oliko rike selvä vai päivänselvä. Kun asiat alkavat mennä pieleen, ne menevät pieleen. Erotuomarilla ei ole ollut kovinkaan hyvä kausi, eikä hän osaa nähdä asioita oikein, Iturralde tylyttää.

Vielä pelin viimeisellekin varttitunnille mahtui iso virhe, kun Hernández Hernández ei vienyt palloa pilkulle Jordi Alban kaadettua Marcelon rangaistusalueella.

– Jos tuollaisesta tilanteesta ei anna rankkaria, pitäisi hänen tuomita sukelluksesta vapari ja varoittaa Marceloa. Se oli rankkarin paikka, Iturralde vakuuttaa.

Iturralden mukaan ulosajon ottelussa olisi ansainnut myös Lionel Messi, joka ripitti tauolla Hernández Hernándezia, vaikka Messillä oli jo varoitus alla (lue lisää).

Alejandro Hernández Hernández valittiin viime kaudella La Ligan parhaaksi erotuomariksi.