Viasatin suosikkiselostajalle Tuomas Virkkuselle Andrés Iniestan uran viimeinen El Clásico on koko ottelun pihvi.

Sunnuntaina pelattava taistelu verivihollisten Barcelonan ja Real Madridin välillä on siinä mielessä eriskummallinen, ettei ottelussa ole minkäänlaista panosta. Barca on jo voittanut nimittäin tuplamestaruuden, eikä Real Madrid voi myöskään pullahtaa ulos Mestarien liigaan oikeuttavalta TOP4-sijoitukselta.

Pelillisesti tämän El Clásicon suurin puheenaihe on, pysyykö Barcelonan historiallinen tappioton putki myös sen kaikista kovimman vastustajan jälkeen. Barcelonan tappiosarake tämän kauden osalta näyttää edelleen nollaa La Ligan osalta.

Ernesto Valverdesta on näkynyt kauden aikana, että hän haluaa pitää tappiottoman putken sarjan. Ennätyksen hän jo sai, mutta se olisi hieno tapa päättää kausi tekemällä ”arsenalit”. Tässä mielessä tämä on Barçalle paljon isompi peli, Virkkunen sanoo Laliiga.comille.

Henkilökohtaisella tasolla on kymmenen vuotta El Clásicoita tulkinneelle Virkkuselle ottelun tärkein asia muualla. Se on Barcelona-legendan Andres Iniestan viimeinen esiintyminen yhdessä maailman katsotuimmista otteluista.

– Se on minulle henkilökohtaisesti suurin juttu tässä ottelussa ja melkein ainoa asia, jota fiilistelen. Haluan vielä kerran nähdä hänet kentällä Clásicossa, koska Iniesta on ollut niin vahva osa Barçaa viimeiset vuosikymmenet.

– Iniesta on mieletön äijä ja häneen sekä Xaviin kiteytyy vahvasti koko La Masia. Hän on myös yksi pelin nöyrimmistä ja vaatimattomimmista pelaajista, jolle toivoo pelkästään hyvää, katsoo asiaa mistä näkökulmasta tahansa. Yhdelläkään neutraalilla ihmisellä ei voi olla hänestä pahaa sanottavaa, Virkkunen ylistää.

Iniesta on pelaaja, joka tulee taatusti saamaan kunnioitusta myös verivihollisen Real Madridin pelaajilta ottelun jälkeen. Kunnioitus on muutenkin yksi tämän ottelun teemoista, tarkemmin ottaen, vaikka Los Blancosin pelaajat eivät muodosta kunniakujaa tuplamestaruuden voittaneelle Barcelonalle.

– Katalonialaislehdet kysyvät, muodostaako Real kunniakujan ja Marca kysyy, pitäisikö sellainen muodostaa. Ilmeisesti sitä ei tule pelin alkuun kuitenkaan ja siitä on kuittailtu leiristä toiseen, Virkkunen taustoittaa.

Barcelona lähtee tähän otteluun pienoisena ennakkosuosikkina lähinnä kotietunsa turvin. Myös Real Madridin kokoonpano mietityttää tulevaa Mestarien liigan finaalia ajatellen. Laittaako Zinédine Zidane parhaat pelaajat kentälle vai haluaako hän välttää loukkaantumisia?

– Ei ”Zizoulla” olisi minkäänlaisia ongelmia käyttää rotaatiota. Siihen en tosin usko, koska finaaliin on vielä niin pitkä aika. Nyt sitä virettä halutaan pitää yllä, joten tämä peli palvelee siinä mielessä myös Real Madridin tilannetta.

Miten kauden viimeisessä El Clásicossa sitten käy, selviää sunnuntai-iltana kello 21.45 alkaen. Ottelu tulee suorana lähetyksenä Viasatilta ja Viaplay-palvelusta.