Arsène Wenger lienee tällä hetkellä melko surullinen mies. Wenger ei nyt pääse jättämään Arsenal-perheelle hyvästejä Eurooppa-liigan finaalissa Lyonissa. Wengerin viimeiseksi peliksi jää valioliigakamppailu Huddersfieldia vastaan.

Asia varmistui, kun Atlético Madrid voitti Eurooppa-liigan välierien toisen osaottelun eilen maalein 1-0. Yhteismaalit kirjattiin Atletin hyväksi 2-1.

– Kentän viimeisellä kolmanneksella homma ei toiminut, sillä maalintekopaikkoja meillä oli paljon, Wenger sanoi pelin jälkeen Sky Sportsin mukaan.

– Kun katsotaan kahdessa pelissä luomiamme maalipaikkoja, olemme lievästi sanottunakin hyvin turhautuneita. Ottelupari olisi pitänyt panna pakettiin jo avausosassa. Toisen pelin avausjaksolla meillä oli paljon paikkoja, mutta viimeisestä kosketuksesta puuttui aina jotain.

– Aivan kuten koko joukkuekin, minä olen hyvin surullinen ja erittäin pettynyt. Olen myös hyvin turhautunut, sillä kun pelaa noin, kuten me pelasimme 180 minuuttia, putoamista ei ole helppo hyväksyä.

”Tällä hetkellä ei mitään suunnitelmaa”

Ensi kaudella Arsenalia luotsaa tosiaan joku muu kuin Wenger. Ranskalainen ei vielä paljastanut, mitä hän aikoo seuraavaksi tehdä.

– Joukkueessa on hyvä aineksia ja he palaavat kyllä takaisin. Ryhmä on laadukas, ja jos sitä vahvistetaan oikeilla osa-alueilla kesällä, Arsenal tulee pärjäämään ensi kaudella.

– Olen toki hyvin surullinen, että lähden seurasta tällä tavalla. Otan nyt pienen aikalisän toipuakseni tästä ja mietin sitten, mitä tulevaisuudessa teen. Tällä hetkellä minulla ei ole mitään suunnitelmaa.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Atléticolle Wenger antoi kehuja. Samaan hengenvetoon kokenut valmentaja kritisoi myös vielä kerran tuomarityöskentelyä.

– Atlético on joukkue, joka puolustaa hyvin. Gabi saa silti olla iloinen, että sai jäädä kentälle, sillä erotuomari empi muutamaan kertaan varoituksen antamista Gabille vastahyökkäyksissä, joissa olisimme voineet olla vaarallisia.

– Yleisesti ottaen Atlético on kuitenkin fiksu joukkue, joka puolustaa hyvin. Diego Godín pelasti tänään viisi tai kuusi keskityspalloa. Heillä on mahtavia puolustajia.