Arsène Wenger ilmoitti äskettäin lähtevänsä Arsenalista tämän kauden päätteeksi. Meneillään on Wengerin 22. kausi Gunnersissa, ja aivan viime vuosia lukuun ottamatta jaksoon on mahtunut myös paljon menestystä.

Tämä kausi on vasta ensimmäinen Wengerin aikakaudella, kun Arsenal ei ole pelannut Mestarien liigassa. Ensi kaudeksikaan se ei sinne sarjasijoituksensa perusteella pääse, mutta jos Arsenal valloittaa Eurooppa-liigan, ovi UCL:ään aukeaa. Haaste on tosin kova, sillä kotipelissään se jäi 1-1 -tasapeliin Atlético Madridia vastaan, vaikka pelasi lähes koko ottelun ylivoimalla.

Ottelu Wanda Metropolitanolla on Wengerin uran 250.n europeli, mutta ranskalaiskonkari toivoo luonnollisesti, ettei se ole viimeinen.

– Tavoite on saada täyteen 251 peliä. Olemme jättäneet hyvän jäljen Eurooppaan ja uskomme, että kokemuksestamme on meille etua, Wenger totesi lehdistötilaisuudessa AS:n mukaan.

Arsenalilla on ollut tällä kaudella vaikeuksia vieraspeleissä, mutta Wenger ei ole asiasta huolissaan.

– Meillä on ollut ongelmia Valioliigassa, mutta ei Euroopassa. Keskitymme vain omaan tekemiseemme, emmekä ole huolissamme.

– Olen ollut Arsenalin kanssa Mestarien liigassa 21 vuotta, joten olisi mahtavaa voittaa Eurooppa-liiga. Haluaisin, että tämä rakkaustarina saa hienon päätöksen, Wenger maalailee.

Wengerin kollega Diego Simeone seuraa ottelua katsomosta jouduttuaan ulosajetuksi avausosassa Lontoossa. Wenger antaa tulisieluiselle ”Chololle” kuitenkin täyden tunnustuksen työpanoksestaan.

– Jokaisella on oma luonteensa ja Simeone yrittää vaikuttaa joukkueeseensa positiivisesti. Hän teki niin viime viikollakin, mutta tuomari teki oman ratkaisunsa.

– Ei Simeone enää mikään nuori valmentaja ole. Hänellä on jo rutkasti kokemusta ja hän on jo voittanut paljon, jo ennen Espanjaan menoa. Minä yritän unohtaa sen ja keskittyä siihen, mitä oma joukkueeni tekee.

Illan avaintekijänä on Wengerin mielestä se, kuinka Atlético-kärki Diego Costa pysäytetään.

– Tiedämme vanhastaan, että Costa pystyy ratkaisemaan pelejä. Hän teki Englannissa paljon maaleja ja voitti mestaruuksia. Meidän työmme on pysäyttää hänet ja saada hänet pelaamaan huonommin ja vähemmän meidän puolustusalueellamme.

Lähde: AS