Todellinen seuralegenda, La Masian kasvatti Andrés Iniesta tiedotti perjantaina kyyneleet silmissään jättävänsä FC Barcelonan kuluvan kauden päätteeksi. Iniesta vahvisti samassa yhteydessä, että hän aikoo yhä jatkaa pelaajauraansa, mutta ei Euroopassa, sillä Barcaa vastaan hän ei halua pelata.

Maestron todennäköisimpänä osoitteena on jo pitkään pidetty Kiinan Superliigaa. Vaikka vahvistusta Kiina-siirrolle ei ole vielä saatu, on El Mundo jo julkaissut tietoja Iniestan tulevan sopimuksen yksityiskohdista. Sivuston mukaan Iniesta on hyvin lähellä siirtoa Chongqing Dangdai Lifaniin.

Vaikka Chongqing tarjoaa Iniestalle suorastaan tähtitieteellisiä summia, empii Iniesta silti yhä ratkaisuaan. Siksi hän ei ole vielä allekirjoittanut sopimustakaan.

Mikäli Iniesta nimensä paperiin laittaa, tulisi hänestä maailman kolmanneksi parhaiten palkattu jalkapalloilija. El Mundon mukaan Chongqing on vastikään hyväksynyt Iniestan määrittelemät sopimusehdot ja odottaa enää ”Don Andrésin” puumerkkiä.

[readmore from=Iniesta-Andres]

Jos mustaa valkoiselle saadaan, maksaa Chongqing Iniestalle nettopalkkana kolmen vuoden sopimuskauden aikana 81 miljoonaa euroa, eli 27 miljoonaa per kausi. Parempaa palkkaa jalkapalloilijoista saavat vain Lionel Messi ja Neymar, ja muun muassa Cristiano Ronaldo saa tyytyä 21 miljoonan euron nettovuosipalkkaan. Barcelona on maksanut ensi viikolla 34 vuotta täyttävälle Iniestalle nettona 8 miljoonaa euroa vuodessa.

Lisäksi Iniesta kuittaisi vastineeksi hänen isänsä perustaman sukutilan tuottamista viineistä 36 miljoonaa euroa. Tuolla summalla Chongqing ostaa haltuunsa Bodega Iniestan kuusi miljoonaa viinipulloa. Viinipullon hinnaksi tulee näin kuusi euroa kappaleelta.

Sopimukseen on myös kirjattu, että Iniesta ja Chonqing omistaisivat jatkossa Iniestan kuvaoikeudet puoliksi.

Chongqingin puheenjohtaja on Jiang Lizhang, joka omistaa myös viime kaudella La Ligassa pelanneen Granadan.