Sadan miljoonan euron mies Gareth Bale on huhujen mukaan lähtökuopissa Real Madridista. Walesilainen on jymähtänyt vaihtopenkille, mutta tänään hänellä voi olla sauma päästä pois koirankopista.

Balella on ollut omituinen kausi. Vielä pari vuotta taaksepäin hän oli Real Madridin avainpelaajia, nyt hän on tarpeeton pelimies päävalmentajalle Zinédine Zidanelle. Tänään kuitenkin saattaa olla walesilaisen onnenpäivä, koska Real Madrid todennäköisesti lepuuttaa ykkösnyrkkiään Leganésia vastaan.

– Bale on yleensä tehnyt hattutempun, kun ei ole vähään aikaan pelannut, Sorsa muistuttaa naama virneessä.

Mutta eikö se ole aika käsittämätöntä, että noin kallis ja tuon taitoarsenaalin omaava pelimies istuu penkillä?

– Onhan se, mutta Bale on varmasti lähtökuopissa, palaako sitten Tottenhamiin vai meneekö Manchester Unitediin. Joka tapauksessa kyseessä on todella kovan luokan pelimies.

Real Madridilla on toinen jalka jo Mestarien liigan finaalissa, kun joukkue kaatoi viikolla Bayern Münchenin vieraskentällä. La Ligassa Real ei kuitenkaan ole voittanut edelliseen kahteen kotiotteluun, joissa se on jäänyt tasapeleihin Atlético Madridia ja Athletic Bilbaota vastaan..

– Veikkaan että Realilla on niin hyvä kakkosjoukkue, että se riittää voittoon. Sieltä tulee asensiot ja muut sisään – ei se ole heille mikään ongelma, Sorsa uskoo.

La Ligassa Real pelaa enää ylpeydeystään, sillä se ei voi enää voittaa mestaruutta, mutta toisaalta pullahtaminen TOP4:n ulkopuolelle on lähes mahdotonta.

– Tuollainen suurseura ei halua koskaan hävitä. Ne vetää rutiinisuorituksella hyvän suorituksen kotikentällään.

– Mutta myös Leganésilla on pieni mahdollisuus. Se on selvä. Näille pienille joukkueille pelit Real Madridia ja Barcelonaa vastaan ovat aina kuin finaaleita, Sorsa muistuttaa.

Real Madrid – Leganés pelataan lauantaina kello 19.30. Ottelu tulee suorana Viasatilta ja Viaplay-palvelusta.