Barcelona on antanut potkut reservijoukkuetta luotsanneelle Gerard Lópezille. Seura kertoi asiasta verkkosivuillaan.

39-vuotias López valmensi Barça B:tä kesästä 2015 lähtien. Lópezin toisella kaudella joukkue nousi Segunda B:stä Segundaan, mutta tällä kaudella meno Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ei ole ollut kovin ruusuista. Ennen kuutta viimeistä kierrosta Barcelona B on kolmanneksi viimeisenä ja siten putoamassa takaisin Segunda B:hen.

Lópezin tilalle nostetaan seuran sisältä odotetusti Francisco Javier García Pimienta. García Pimienta on valmentanut Barcelonan juniorijoukkueita jo 14 vuoden ajan. Hän nousi otsikoihin maanantaina, kun Barcelona voitti miehen alaisuudessa Nuorten Mestarien liigan.

Ottelun jälkeen García Pimienta sanoi, ettei kolmen eri joukkueen valmentaminen yhden kauden aikana ole ihanteellista. García Pimienta oli nimittäin jo nostettu Juvenil B:stä Juvenil A:han kesken kauden. Nyt listalle tulee yhden kauden aikana vielä neljäskin joukkue, Barcelona B. García Pimientan tuore pesti kattaa kaksi seuraavaa kautta.

[readmore from=Barcelona]

Barça B:kin on sinänsä García Pimientalle tuttu joukkue. Hän toimi seuran kakkosjoukkueen apuvalmentajana kesästä 2015 viime syyskuuhun asti.

García Pimienta nostanee ensi kaudeksi Barcelona B:hen useita Juvenil A:n pelaajia, jotka olivat voittamassa Nuorten Mestarien liigaa. Finaalin jälkeen valmentaja nimittäin totesi lehdistölle, ”ettei turnauksen voittamisessa ole mitään järkeä, jos pojat eivät voi nousta sen myötä seuraavalle oksalle”.