Barcelonan U19-joukkue voitti eilen Nuorten Mestarien liigan. Loppuottelussa taipui Chelsea maalein 3-0 (lue tästä).

Barcelonan joukkueen mestarivalmentaja Francisco Javier García Pimienta kommentoi ikäluokkaa lehdistölle pelin jälkeen.

– Tämä on todella hyvä ikäluokka, joka voi nousta ensi kaudeksi seuraavalle oksalle [Barcelona B:hen]. Tämän turnauksen voittamisessa ei ole mitään järkeä, jos he eivät voi nousta. Olen hyvin vakuuttunut siitä, että nämä pojat voivat pelata Barça B:ssä, García Pimienta sanoi.

– Meidän oli voitettava omalla tavallamme, omalla tyylillämme. Halusimme pitää palloa, luoda ylivoimia. Me voitimme ja voitimme omalla tavallamme.

García Pimienta muistutti myös pelaajia siitä, että Nuorten Mestarien liiga on vasta alkusoittoa.

– En aio hyppiä tasajalkaa tämän voiton myötä. Olen hyvin tietoinen siitä, että Barçan kaltaisessa joukkueessa on tavoiteltava kaikkia pokaaleja. Sanon aina pojille, että jos he pääsevät edustusjoukkueeseen eikä heillä ole oikeaa asennetta, heillä tulee todella vaikeaa.

Siinä missä García Pimientan suojattien arvo seuran sisällä on nousussa, samaa voi sanoa valmentajasta itsestäänkin. García Pimienta on työskennellyt Barcelonan organiosaatiossa jo 14 vuotta.

Hän on toiminut vastuuvalmentajana useissa juniorijoukkueissa ja apuvalmentajana Barcelona B:ssä. Tällä kaudella hän on valmentanut peräti kolmea eri joukkuetta. Seuraavaksi hänet saatetaan nostaa Barça B:n päävalmentajaksi.