Barcelonan huippulupaus Abel Ruíz on – ainakin tässä vaiheessa – hyvin sitoutunut katalaaniseuraan.

Ruíz iski eilen maalin, kun Barcelona voitti Nuorten Mestarien liigan finaalissa Chelsean maalein 3-0. Vasta 18-vuotias hyökkääjä kertoi pelin jälkeen tiedotusvälineille, että jatkosopimus Barcelonan kanssa on hyvässä vauhdissa.

– On mahdollista, että parin päivän sisään se [jatkosopimus] saadaan valmiiksi. Juuri nyt en näe itseäni missään muualla kuin Barcelonassa, Ruíz sanoi Sportin ja Mundo Deportivon mukaan.

– Yritän aina antaa kaikkeni joukkueen hyväksi. Nyt onnistuin syöttämään maalin ja tekemään itse yhden. Olen tyytyväinen siihen, miten turnaus sujui. Lohkovaiheessakin päästimme vain yhden maalin. Emme hävinneet yhtään ottelua.

Ruíz on sen verran lupaava pelaaja, että hän on pelannut jo tämän kauden seuran kakkosjoukkueessa, Barcelona B:ssä. 23 ottelussa on syntynyt tosin vasta kolme maalia. Espanjan maajoukkuetta Ruíz on edustanut U17- ja U19-tasoilla. U17-ikäluokassa Ruíz paukutti 27 maalia 37 ottelussa. U19-ikäluokassa maaleja on syntynyt kolme viidessä ottelussa.